Selçuk Dereli: MHK görevden alınmalı, Barış Şimşek hakemliği bırakmalı

FIFA kokartlı eski hakem ve spor yorumcusu Selçuk Dereli, TFF’nin bir an önce Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) görevden almasını, Barış Şimşek’in ise hakemliği bırakması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Selçuk Dereli: MHK görevden alınmalı, Barış Şimşek hakemliği bırakmalı

FIFA kokartlı eski hakem ve spor yorumcusu Selçuk Dereli, TFF’nin bir an önce Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) görevden almasını, Barış Şimşek’in ise hakemliği bırakması gerektiğini söyledi.

Olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasının tekrar oynanması kararı ile ilgili FIFA kokartlı eski hakem ve spor yorumcusu Selçuk Dereli değerlendirmede bulundu. Merkez Hakem Kurulu ile Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısını da yorumlayan Dereli, TFF’nin aldığı maçın tekrar oynanması kararını çok doğru bulduğunu söyledi.

Ortada mağdur olan bir Beşiktaş takımı olduğunu dile getiren Dereli, "Başta Zekeriya Alp olmak üzere maç sonrası yapılan açıklamalar gündeme damgasını vurmuştu. Bu açıklamalar çok yanlıştı hakemin doğru karar verdiği söylenmişti. TFF aldığı kararla, MHK ve hakemini taca atmıştır." diyerek şöyle devam etti:

"Bence TFF’nin aldığı doru karar nedeniyle kutlanması gerekir. Olayın tahkim süreci var bunu da beklemek lazım. Ben tahkimin de TFF’nin aldığı karara uyacağını düşünüyorum. Ayrıca maçta Beşiktaş’ın bir tane değil birçok mağduriyeti var. Aslında Fernandes’e yapılan fiziksel saldırı sonrası hakem maçı tatil etmeliydi.

Bundan sonra MHK ve hakem Barış Şimşek ne karar verecek bunu bilmiyorum. Yıldırım Demirören ve Zekeriya Alp beraber devam edeceklerini söylediler. Maçtan sonra yurt dışından getirilen eğitmen Uilenberg dahi Barış Şimşek’in doğru karar verdiğini söylemişti. Bunlardan sonra bu kişiler nasıl görevinin başında olacak. TFF Başkanı Yıldırım Demirören bir an önce MHK’yi görevden almalı."

"BARIŞ ŞİMŞEK HAKEMLİĞİ BIRAKMALI"

Barış Şimşek’in hakem olarak çok yetenekli biri olduğunu dile getiren Dereli, "Böyle bir karar alınmışsa, Barış Şimşek’in yazdığı rapor dışında bir kararı TFF paylaştıysa burada kendisine güvenilmediğini gösterir. Bu nedenle Barış Şimşek’te hakemliği bırakmalıdır." diyerek şöyle devam etti:

"Zekeriya Alp’te, 'bu görevi bırakıyoruz' demesi gerekirken 'göreve devam ediyoruz' dedi. Bence bu kadar koltuğa sarılmaya gerek yok. MHK başkanısın, hakemin kararıyla ilgili yanlış yorum yapıyorsun, kamuoyunu yanıltıyorsun, TFF söylemlerini yok sayıyor ve sen 'görevimin başındayım' diyorsun. Böyle bir şey olmaz. Bundan sonra MHK’nin atayacağı hakeme ve Barış Şimşek’in yöneteceği maçlara kimse inanmaz."

"DONK, DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLMELİ"

Aynı hakemin bir daha bu maçı yönetemeyeceğini ve bazı teknik konuları daha yetkili birinin kamuoyuna açıklaması gerektiğini savunan Dereli, "İnsanların kafasında çok ciddi soru işaretleri var. Donk disiplin kuruluna sevk edilecek mi? Edilmeyecek mi? Bence Donk disiplin kuruluna sevk edilmeli. Eğer bir maç bir futbolcunun yaptığı sportmenlik dışı eylemle maç iptal ediliyorsa bu futbolcu disiplin kuruluna sevk edilmeli. İhsan Kalkavan bir hafta önce yaptığı açıklamada tekrar olursa saygı duyarız, bugün ise biz maça çıkmayız diyor. Tutarlı açıklamalar yapılmalı." ifadelerini kullandı.

"BU MHK İLE BU LİG BİTMEZ"

TFF’nin MHK’ye artık güvenmediğini vurgulayan Dereli, "Hep diyorlardı ya bu hakemlerle bu lig bitmez, şimdi ise bu MHK ile bu lig bitmez diyecekler." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Federasyon MHK’ye güvenmiyor. Nasıl olacak o zaman. Sen hakemine nasıl inanacaksın. Toplum sana nasıl inanacak. Küme düşme ve şampiyonluk mücadelesi nedeniyle 2. yarı çok zor geçecek. Çok ciddi problemle olacaktır. Zekeriya Alp bırak bu işi. Hakemlikten gelen bir kişi otursun oraya. Eğer hakemlikten’’ gelseydi Zekeriya Alp bu hataları yapmazdı. Geç gelen adalet adalet değildi. Mağdurlar var. Bu mağduriyetler nasıl giderilecek. Çelişkilerle dolu bir süreç."
CİHAN

Yorumlar