Şehzade Mehmet öğrencileri Azerbaycan'dan iki madalyayla döndü

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, Azerbaycan'ın başşehri Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Güreş Federasyonu Kupası müsabakalarından iki bronz madalyayla döndü.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet öğrencileri Azerbaycan'dan iki madalyayla döndü

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, Azerbaycan'ın başşehri Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Güreş Federasyonu Kupası müsabakalarından iki bronz madalyayla döndü. Türkiye Yıldızlar Greko-Romen Güreş Milli Takımı'ndan Kerem Kamal 42 kiloda, Türkiye Yıldızlar Serbest Güreş Milli Takımı'ndan Eyüp Sayan 76 kiloda üçüncü oldu. Takım halinde birinciliği Azerbaycan, ikinciliği Türkiye, üçüncülüğü İran kazandı.

Bakü Olimpiyat İdman Merkezi’ndeki uluslararası turnuvaya, Türkiye ve evsahibi ülke Azerbaycan’ın yanısıra Belarus, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, İran, Tacikistan, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Gürcistan ve Kırgızistan katıldı. Çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda dereceye giren güreşçilere madalyaları Azerbaycan Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Ajdar Dzhafarov, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Başarılı öğrencilerden Sayan, yaptığı açıklamada, “Bu uluslararası turnuvada, ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Amacımız, Türk bayrağını hep en üst sıralarda görmek olacaktır. Bize desteklerinden dolayı okuluma ve aileme çok teşekkür ederim.” dedi. Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara ise, “Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yapılan uluslararası turnuvada üçüncü olan öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Ülkemiz, olimpiyatlarda en çok madalyayı güreşte kazanmıştır. Ata sporumuz güreşe, altyapıda olimpik sporcular yetiştirmek için destek vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar