Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi güreşçileri milli takıma çağrıldı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nin güreş takımı öğrencilerinden Eyüp Sayan serbest stil 76 kiloda Türkiye şampiyonu, Deniz Yasak serbest stil 100 kiloda ikinci, Selman Çubukçu greko-romen stil 46 kiloda ikinci ve Kerem Kamal greko-romen stil 4.

Google Haberlere Abone ol
Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi güreşçileri milli takıma çağrıldı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nin güreş takımı öğrencilerinden Eyüp Sayan serbest stil 76 kiloda Türkiye şampiyonu, Deniz Yasak serbest stil 100 kiloda ikinci, Selman Çubukçu greko-romen stil 46 kiloda ikinci ve Kerem Kamal greko-romen stil 42 kiloda üçüncü oldu. Başarılı öğrenciler, milli takım kampına davet edildi.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan 2014 Yılı Yıldızlar Greko-Romen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı. Şampiyonaya 13-16 Şubat tarihleri arasında Manisa, Sakarya, Çorum ve Kahramanmaraş'ta yapılan grup müsabakalarında sıkletlerinde ilk sekiz sırayı alan güreşçiler katıldı. Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda güreşseverlerin yoğun ilgisi altında yapılan müsabakalarda dereceye giren takımlara kupaları ve sporculara madalyaları, yetkililer tarafından törenle verildi. Madalya kazanan güreşçiler, aynı zamanda yıldızlar milli takım kamplarına davet edildi. 2014 yılında yıldızlar kategorisinde Avrupa şampiyonası, Dünya şampiyonası ve Gençlik Olimpiyatları yapılacak.

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni ve güreş antrenörü Behçet Karaca, yaptığı açıklamada Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda bir altın, iki gümüş ve bir bronz madalya aldıklarını söyledi. Karaca, “Şampiyonaya dört güreşçimiz katıldı ve dördü de madalya aldı. Çok kaliteli bir şampiyona oldu. Şampiyonada dereceye giren öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Geçen sene Dünya şampiyonasına öğrenci gönderdik, bu sene de göndermek istiyoruz. Öğrencilerim dersle sporu birarada götürebiliyorlar. Planlı ve programlı çalışmalarımızın karşılığını almak bizleri ayrıca mutlu ediyor. Güreşin marka okuluyuz.” dedi.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara da şunları söyledi: “Bu başarısından dolayı öğrencilerimizi ve hocamızı yürekten kutluyorum. Güreşçilerimizden bu yıl çok önemli dereceler bekliyorum. Öğrencilerimizin bilimde ve sporda çok önemli dereceler elde etmesi, bizleri gelecek adına çok mutlu ediyor. Ata sporumuz güreşe, altyapıda yeni şampiyonlar kazandırmak için destek vermeye devam edeceğiz.” CİHAN

Yorumlar