Satrançta madalya yağmuru

- Genç milliler, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda 25 madalyanın sahibi oldu

Google Haberlere Abone ol
Satrançta madalya yağmuru

ANKARA (AA) - Genç milli satrançcılar, Avrupa Okullar Şampiyonası'nda 25 madalya kazandı.

Türkiye Satranç Federasyonu'ndan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Avrupa Okullar Şampiyonası'nda, 5'i altın, 3'ü gümüş ve 1'i bronz madalya olmak üzere toplam 9 madalyanın sahibi oldu. Milliler ayrıca, ilk 3 dışında klasman müsabakalarında da 16 madalyayı boynuna taktı.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, genç millilerin Avrupa'da destan yazdığını belirterek, Türkiye'nin dünya satrancının zirvesine yürüyen bir başarı grafiği sergilediğini ifade etti.

Altyapıya yapılan yatırımların artık meyvelerini vermeye başladığının altını çizen Tulay, "Türkiye'nin dört bir yanından şampiyonaya katılan genç sporcularımızın başarısıyla tam bir bayram coşkusu yaşıyoruz. Avrupa'da Türk satrancının gücünü yansıtan, İstiklal Marşımızı 5 kez okutan, bayrağımızı gururla dalgalandıran, tarihi bir başarıya imza atan bu genç sporcularımızla gurur duyuyoruz. Onlarla Türk satrancı gelecekte büyük başarılar yaşayacak. Bu gençler Türkiye'nin güçlü geleceği. Türkiye'ye erken bayram sevinci yaşatan tüm sporcularımızı, bu başarıda emeği olan herkesi yürekten kutluyorum. Türk satrancının geleceğinde artık umut var, başarı var, yüz güldüren sonuçlar var." değerlendirmesinde bulundu.


- Avrupa'nın en iyileri


Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda 9 yaş genelde Manisa'dan CM Kerem Ertem, 9 yaş kızlarda Hatay'dan Elif Zeren Yıldız, 11 yaş genelde Ankara'dan Zeki Berke Çaputçuoğlu, 13 yaş kızlarda Tekirdağ'dan WCM Esma Doğa Duran ile 17 yaş kızlarda Mersin'den WCM Bengü Sena Ayan, altın madalya aldı.

Giresun'dan Enes Tanrıverdi, 13 yaş genelde, Ankara'dan Efe Can Tepe 17 yaş genelde, 17 yaş kızlarda Denizli'den Poyraz Dursun, Türkiye'ye gümüş madalya getiren sporcular oldu.

11 yaş kızlarda Denizli'den Gülenay Aydın ise Avrupa üçüncülüğünü elde etti.


- Favori Rusya'yı geride bıraktılar


Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, 23 ülkeden güçlü sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Favori olarak gösterilen Rusya, 153 sporcu ile yarıştığı şampiyonada 4 altın madalya elde etti. Türkiye ise 44 sporcu ile mücadele ettiği şampiyonada, 5 altın madalyaya ulaşarak, otoritelerin favorisi Rusya'yı geride bırakmayı başardı.

Türkiye, altın madalya başarısının yanı sıra toplam 25 madalya ve 9 kupa ile de şampiyonanın en iyi takımı oldu.

2013, 2014 ve 2015 yıllarında da Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nı birinci tamamlayan Türkiye, ülke sıralaması yapılmayan 2016 yılında da madalyaların yarısını toplamıştı.

Geçen yıl 2 altın madalya kazanan Türkiye, bu yıl başarı grafiğini yükselterek altın madalya sayısını 5’e çıkarttı.


Yorumlar