Satrançta 21 madalya, 3 Avrupa şampiyonluğu

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na katılan genç sporcular, toplamda 21 madalya ile 9 derece elde ederek, ülkelerini başarıyla temsil etti.Milli sporcular, olimpik branşların yanı sıra dalış ve satranç gibi olimpik olmayan branşlarda da...

Google Haberlere Abone ol
Satrançta 21 madalya, 3 Avrupa şampiyonluğu

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na katılan genç sporcular, toplamda 21 madalya ile 9 derece elde ederek, ülkelerini başarıyla temsil etti.

Milli sporcular, olimpik branşların yanı sıra dalış ve satranç gibi olimpik olmayan branşlarda da son yıllarda önemli uluslararası başarılara imza atarak, Türkiy'nin spor ülkesi olarak anılmasını sağlıyor.

Yunanistan'ın Kavala kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda başarı için satranç tahtasının başına geçen sporcular, 21 madalya ve 3 Avrupa şampiyonluğu kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE, ŞAMPİYONANIN EN BAŞARILI ÜLKESİ OLDU

9 Yaş Genel'de Işık Can, 13 Yaş Genel'de Deniz Özen ve 15 Yaş Genel'de Volkan Sevgi altın madalyaya elde ederek, kategorilerinde Avrupa şampiyonluğuna uzanan isimler oldu.

7 Yaş Kızlar'da Gülcan Sena Kayış, 13 Yaş Kızlar'da Duru Okuyaz, 11 Yaş Genel'de Kağan Aydınçelebi ile 17 Yaş Genel'de Şiar Yaran ikinci olurken, 11 Yaş Kızlar'da Defne Sade ve 17 Yaş Genel'de Okan Bulgurlu üçüncülük derecelerini elde ettiler.

Bu sonuçlara göre ülkeler sıralamasında millilerimiz birincilik sıralamasında yer alarak, şampiyonanın başarılı ülkesi oldu.

CİHAN

Yorumlar