Saran Group'tan olimpiyat yayını açıklaması

- Saran Group: "Saran Medya, Rio Olimpiyatları'nı Türk sporseverlerle buluşturmak adına, sponsor görüşmelerinden farklı televizyon kanallarına içerik bölüştürme yöntemine, hatta olimpiyatları Youtube kanallarından yayınlamaya kadar uzanan farklı çözüm modelleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Saran Group'tan olimpiyat yayını açıklaması


İSTANBUL (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın Türkiye yayın hakkını elinde bulunduran Saran Group, organizasyonun yayını ile ilgili açıklama yaptı.

Saran Group'tan yapılan açıklamada, "Kamoyunda çıkan TRT ve Saran Group arasındaki anlaşmazlık nedeniyle olimpiyatların yayınlanmayacağı yönündeki haberler üzerine tarafımızca bilgilendirme yapma gereği doğmuştur." denildi.

2014 Kış Oyunları ve 2016 Rio Olimpiyatları'nın Türkiye haklarını uluslararası bir televizyon kanalının satın aldığı ancak yaptığı ihalede 2016 Olimpiyatları'na yayıncılar tarafından ilgi olmadığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bunun üzerine şirketimiz Saran Medya, Olimpiyat Oyunları'nın alt lisanslamasını satın almıştır. Bu tarihten itibaren şirketimiz başta lider yayıncı TRT olmak üzere tüm yayıncılarla görüşmelere başlamış, menfur darbe girişimi sonrasında yayın hakları için kuruma maliyetinin de hayli altında bir bedel talep etmiştir. Bu süreçte sürekli temas halinde olduğumuz TRT'nin bütçesel sıkıntıları da düşünüldüğünde, kanaatimizce TRT de kendince haklıdır."

Olimpiyatların, Türkiye'de yayınlanması için çalışmaların sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Saran Medya bu bilinçle hareket ederek, Rio Olimpiyatları'nı Türk sporseverlerle buluşturmak adına, sponsor görüşmelerinden farklı televizyon kanallarına içerik bölüştürme yöntemine, hatta olimpiyatları Youtube kanallarından yayınlamaya kadar uzanan farklı çözüm modelleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Nihai neticenin kamuoyuyla 24 saat içinde paylaşılacağı bilgisini saygılarımızla arz ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar