Şanlıurfa'da atletizm coşkusu

- 5. Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da atletizm coşkusu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da gerçekleştirilen 5. Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu'na yerli ve yabancı 650 sporcu katıldı.

Haliliye Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, yurt içi ve yurt dışından farklı yaş grupları ile engelli sporcuların katıldığı yarışın startı Atatürk Bulvarı'nda, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından verildi.

Yarışmalarda, yarı maraton erkeklerde birinci Enis Korkmaz, ikinci Gateye Gelow (Etiyopya), üçüncü Sulti Gure Timbre (Etiyopya) olurken, kadınlarda birinciliği Esma Aydemir, ikinciliği Senem Eser, üçüncülüğü ise Fadime Çelik elde etti.

10 kilometre koşusunda ise erkeklerde Cihat Ulus birinci, Kefyalew Deja Burise (Etiyopya) ikinci, Muhammet Can Ağyürek üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda birinci Sebahat Akpınar, Elif Karabulut ikinci, Fatma Arık da üçüncü oldu. Tekerlekli sandalye kategorisinde Ömer Cantay, Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci ve Zeynap Acet dereceye girdi.

Ödül töreninde konuşan Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, ülke olarak sporu biraz ihmal ettiklerini ancak bu tür etkinliklerin gençleri spora yönlendirdiğini söyledi.

Demirkol da Göbeklitepe'nin dünyanın bilinen en eski yapıtı olduğunu belirtti.

Göbeklitepe'nin geçmişinin Mısır'daki piramitler dahil dünyadaki birçok tarihi yapıdan 7 bin yıl daha eski olduğunu kaydeden Demirkol, "Yani şu anda Göbeklitepe dünyanın en eski yapıtı. Eğer buz burayı hakkı ile tanıtırsak ülkemizin milli ekonomisine katkıda bulunacağız, ülkemizin muasır medeniyetler sıralamasında ön sıralarda yer almasını sağlayacağız." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise Göbeklitepe'nin Şanlıurfa'nın tarihinde önemli bir yer tuttuğunu, bu tür etkinliklerle Göbeklitepe'yi tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara madalya, kupa ve ödülleri verildi.

Bu arada, etkinliğe katılan Afşin Ashab-ı Keyf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, 7 Uyurları temsilen giydikleri elbiseleri ve yanlarında gezdirdikleri köpekleri (Kıtmir) büyük ilgi gördü.






Yorumlar