Sandalyeyle oluşturduğu parkurda şampiyonluğu hedefliyor

- Milli atlet Derya Kunur, stadyumda ve Muş Ovası'nda yaptığı antrenmanların yanı sıra evinin bahçesinde sandalye ve sırıklarla oluşturduğu engelli koşu parkurunda Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanıyor - Derya Kunur: "Daha iyi derece elde etmek için sabah akşam antrenman yapıyorum. İnşallah elimden gelini yapacağım ve bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandıracağım" - Atletizm antrenörü Yurtaş: "Hedefimiz, Derya'nın Dünya Şampiyonası'nda birinci olması"

Google Haberlere Abone ol
Sandalyeyle oluşturduğu parkurda şampiyonluğu hedefliyor


MUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ - Milli atlet Derya Kunur, Muş'un Altınova beldesindeki evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu engelli koşu parkurunda Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi 18 yaşındaki Kunur, temmuz ayında Finlandiya'da düzenlenecek şampiyona için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kunur, hafta içi Muş Stadı ve Muş Ovası'nda çalışmalarını antrenörü Özkan Yurtaş ile sürdürürken, hafta sonları da evinin bahçesinde sandalye ve sırıklarla oluşturduğu engelli koşu parkurunda çalışıyor. Milli atlet, antrenmanlardan arta kalan zamanda da besicilik yapan ailesine yardım ediyor.

Sırbistan'da düzenlenen Balkan Yıldızlar Şampiyonası'nda 2000 metre engellide ikinci, Bursa'daki Turkcell Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metre engellide Türkiye rekoru kırarak, Çekya'daki Avrupa Kulüpler Şampiyonası 3000 metre engelli ve Belarus'taki uluslararası turnuvada 2000 metre engellide birinci olan Fenerbahçe Kulübünün sporcusu Kunur, 10-15 Temmuz'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda da altın madalyayı hedefliyor.


- Sandalye ve sırıklarla parkur hazırladı


Derya Kunur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşından beri spor yaptığını ve beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedildiğini söyledi.

Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında birçok dereceler elde ettiğini anlatan Kunur, "2016 yılında ilk defa milli takıma seçildim. Sırbistan'da bayrağımızı dalgalandırdım. Burada olmamdaki en büyük etken ailem ve antrenörümün bana verdiği destektir." dedi.

Hafta sonları evine geldiğini ve burada spor yapmak için sınırlı imkanların bulunduğunu dile getiren Kunur, şöyle devam etti:

"Sandalyenin üstüne ağaç dallarını bırakıp engel parkuru hazırlıyorum. Onların üzerinden atayarak antrenman yapıyorum. Hiçbir zaman antrenmanlarımı aksatmıyorum. Daha iyi derece elde etmek için sabah akşam antrenman yapıyorum. Dünya Gençler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğim. İnşallah elimden gelini yapacağım ve bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandıracağım."

Antrenör Yurtaş ise Kunur'un küçük yaşta öğretmeni tarafından keşfedildiğini anlatarak, "Hedefimiz, Derya'nın Dünya Şampiyonası'nda birinci olması. Haftanın 7 günü sabah akşam antrenmandayız. Derya hafta sonları eve gittiğinde engel olmadığından dolayı sandalye üzerine ağaç bırakarak antrenmanlarını yapıyor." dedi.

Baba Ali Rıza Kunur da kızıyla gurur duyduğunu belirterek, dünya şampiyonu olması için temennide bulundu.

Milli atletin ablası Elif Kunur ise kardeşinin sürekli yarışmalara hazırlandığını ifade ederek, "Beş kardeşiz, ona destek veriyoruz. Her zaman arkasındayız. Onunla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Yorumlar