Samsunspor, Canberk Aydın'ın alacaklarını ödedi

- PTT 1. Lig ekibi, 22 yaşındaki futbolcunun, geçmişe dönük alacaklarını hesabına yatırarak serbest kalmasını önledi

Google Haberlere Abone ol
Samsunspor, Canberk Aydın'ın alacaklarını ödedi


SAMSUN (AA) - Samsunspor Kulübünün, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Türkiye Futbol Fedarasyonuna (TFF) başvuran Canberk Aydın'ın, alacaklarını hesabına yatırarak serbest kalmasını önlediği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Canberk Aydın'ın sözleşmesinden doğan alacaklarını tahsil etmek ve alamadığı takdirde sözleşmesini tek taraflı feshetmek için bir süre önce TFF'ye başvurduğu belirtildi.

Samsunspor'un zarar görmesine mani olmak adına son derece güç şartlara rağmen Canberk Aydın'ın geçmişe ilişkin tüm alacaklarının hesabına yasal sürede yatırıldığının aktarıldığı açıklamada, futbolcunun Samsunspor'daki geleceğine yönetim kurulunun karar vereceği kaydedildi.

Başvuruyla ilgili işlem yapmak için son günün 27 Haziran olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"27 Haziran gününe kadar gerek sportif menajerimiz Coşkun Zeren, gerek yöneticimiz Metin Ateş ve gerekse başkanımız Erkurt Tutu tarafından futbolcuya, kulübümüzün mali güçlükleri anlatılmış, parasının kısa süre içerisinde ödeneceği teminatı bizzat kendileri tarafından verilmiş, hatta Samsunspor'a olan güvensizliğini aşması için çeşitli alternatifler sunulmuştur. Bunlar içerisinde alacağının yarısının ödenerek kalan kısmı için yönetici çeki verilmesi, tapusu ile ev verilmesi veya bir hafta süre verilmesi seçenekleri bulunmakta iken ne yazık ki hiçbiri oyuncumuzu ve danışmanlığını yapan eski Samsunsporlu futbolcu ağabeyini ikna etmeye yetmemiştir. Hatta ailesi nezdinde yapılan girişimler dahi ne yazık ki karşılık bulmamış ve 27 Haziran'da ısrarcı olmuşlardır."

Canberk Aydın'ın kulübün altyapısından yetişen bir değer olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Canberk Aydın'ın alacaklarını tahsil etmek istemesini, emeklerini Samsunspor için harcayan her oyuncumuzda olduğu gibi normal karşılarız. Bununla birlikte kendisini yetiştiren Samsunspor Kulübünün tekliflerini geri çevirmesi, kulübüne olan güvensizliği, haklarını koruyarak kendisine önerilen seçeneklere rağmen sözleşmesini tek taraflı feshe götürecek sonuç için ısrarcı olması, yönetim kurulumuzu derin düşüncelere sevk etmiştir. Samsun'un emek verdiği bir değer, Samsunspor'un üzerinde hakkı olan bir yeteneğin bu tarz davranışı hepimizi derinden üzmüştür." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar