Samsun'da üçüncü bronz Gülşah'tan geldi

Samsun’da bu yıl ikincisi düzenlenen Judo Grand Prix’yi Türkiye, üç bronz madalya ile tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da üçüncü bronz Gülşah'tan geldi

Samsun’da bu yıl ikincisi düzenlenen Judo Grand Prix’yi Türkiye, üç bronz madalya ile tamamladı. 44 ülkeden 351 sporcunun katıldığı organizasyonun son gününde +78 kiloda Gülşah Kocatürk üçüncülük maçında Kübra Kara’yı yenerek bronz madalya kazandı. 4 altın 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Almanya organizasyonun en başarılı ülkesi oldu.

Dünya judosunun en önemli organizasyonlarından sayılan ve ikinci kez Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenen Grand Prix’yi Türkiye üç madalya ile tamamladı. Türkiye’nin madalya umutlarından olan 2013 Samsun Grand Prix üçüncüsü Gülşah Kocatürk, kapanış gününde kendinden dokuz yaş küçük olan milli takım arkadaşı Kübra Kara’yı yenerek bu organizasyonda üst üste ikinci kez bronz madalya kazandı.

Geçen hafta Tiflis Grand Prix’sinde altın madalya alan ve Samsun’a moralli giden Gülşah, ilk turu bay geçtikten sonra, ikinci turda Litvanyalı Santa Pakenyte’yi yenip, son dörde kaldı. Yarı finalde Alman Jasmin Kuelbs karşısında ceza puanı ile öndeyken bir anlık hatayla ippon’lanan Gülşah, üçüncülük maçında Kübra Kara’ya rakip oldu.

KÜBRA’YI YENDİ, ÜÇÜNCÜ OLDU

İlk turda Cezayirli rakibini yenen Kübra Kara ikinci turda Akdeniz Oyunları ikincisi Tunuslu Nihel Cheikh Rouhou’ya kaybetti. Genç judocu repesajda Sebile Akbulut’u yenip bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti.

Henüz Genç Milli Takım sporcusu olan ve geçen yıl Gençler Avrupa ikinciliği alan Kübra karşısında tecrübesiyle fazla zorlanmadan galip gelen Gülşah, Samsun’da yine kürsüye çıkmayı başardı. Bronz madalya için karşılaşan iki milli judocumuz, maç sonunda sarılıp, birbirini tebrik etti. Kübra Kara, Gülşah Kocatürk’e kaybetmesine rağmen beşinci olarak Grand Prix’lerdeki en başarılı sonucuna ulaştı.

ZİRVE ALMANYA’NIN

İkinci gün üç altın madalya kazanan Almanya, kapanış gününe de damgasını vurdu. Bir altın, iki gümüş ve bir bronz madalya daha alan Almanya, toplamda dört altın, dört gümüş, üç bronz madalya ile en başarılı ülke oldu. Almanya'yı, üç altınlı Fransa ve iki altınlı Rusya izledi. Organizasyonda Türkiye ise üç bronz madalya kazandı.

EN İYİLER ÖDÜL ALDI

Samsun Grand Prix’nin son gününde madalyaları Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Genel Sekreter Rahman Emeksiz, EJU Hakem Komitesi Üyesi Metin Özkan, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Davut Aslanpay, Samsun İlkadım İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Turan ve IJF Spor Direktörü Daniel Lascau verdi. Seremonilerin ardından en iyi kadın ve en iyi erkek judoka da ödül aldı. Erkeklerde 90 kilonun şampiyonu Gürcü Beka Gviniashvili, kadınlarda ise 78 kilo şampiyonu Alman Luise Malzahn ödüllendirildi.

GÜNÜN SONUÇLARI

Kadınlar
78 kilo:
1. Luise Malzahn (Almanya)
2. Natalie Powell (Britanya)
3. Ivana Maranic (Hırvatistan)
3. Sama Hawa Camara (Fransa)

+78 kilo:
1. Nihel Cheikh Rouhou (Fas)
2. Jasmin Kuelbs (Almanya)
3. Maria Suelen Altheman (Brezilya)
3. Gülşah Kocatürk (Türkiye)

Erkekler
90 Kilo:
1. Beka Gviniashvili (Gürcistan)
2. Marc Odenthal (Almanya)
3. Magomed Magomedov (Rusya)
3. Alexandre Iddir (Fransa)

100 kilo:
1. Cyrille Maret (Fransa)
2. Adlan Bisultanov (Rus)
3. Karl Richard-Frey (Almanya)
3. Javad Mahjoub (İran)

+100 kilo:
1. Marius Paskevicius (Litvanya)
2. Adam Okruashvili (Gürcistan)
3. Stanislav Bondarenko (Ukrayna)
3. Levani Matiashvili (Gürcistan)
CİHAN

Yorumlar