Samsun Grand Prix’de Hasan'dan bronz madalya

Judo Samsun Grand Prix’de Türkiye’nin ikinci madalyası Hasan Vanlıoğlu'ndan geldi. 73 kiloda mindere çıkan 2013 Akdeniz Oyunları şampiyonu milli judocumuz, zorlu rakiplerini geçerek bronz madalya kazanmayı başardı.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Grand Prix’de Hasan'dan bronz madalya

Judo Samsun Grand Prix’de Türkiye’nin ikinci madalyası Hasan Vanlıoğlu'ndan geldi. 73 kiloda mindere çıkan 2013 Akdeniz Oyunları şampiyonu milli judocumuz, zorlu rakiplerini geçerek bronz madalya kazanmayı başardı. Beş sıkletin üçünde altın madalya kazanan Almanya, günün en başarılı ülkesiydi.

Uluslararası judo takviminin en önemli organizasyonlarından olan ve Samsun’da düzenlenen Grand Prix’de Türkiye, madalya sayısını ikiye çıkardı. Açılış gününde 48 kiloda Sümeyye Akkuş ile bronz madalya alan Türkiye, ikinci gün de 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ile madalyaya uzandı.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONUNU ELEDİ

Bronz madalya kazanan Hasan, aslında oldukça şanssız bir kura çekmişti. Daha ilk turda Londra Olimpiyatı şampiyonu Gürcü Lasha Shavdatuashvili ile karşılaşan Hasan, ceza puanı ile geriye düştüğü maçta önce yuko ile öne geçti, bitime üç saniye kala da ippon yaparak galibiyetini taçlandırdı.

Sonraki turda bir başka zorlu rakip Hasan’ı bekliyordu. Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi Rus Denis Iartcev ile karşılaşan Hasan, ceza puanı ile gerideyken, bitime 40 saniye kala rakibini wazari düşürdü ve tur atladı. Üçüncü turda İsveçli Tommy Macias’ı deviren Hasan, yarı finalde Azeri Rustam Orujov karşısında istediği performansı gösteremedi. Ardından bronz madalya maçına çıkan Hasan, Ukraynalı Volodymyr Soroka önünde ceza puanı ile galip geldi ve kürsüye çıkmayı başardı.

SON GÜN BEŞ SIKLETTE FİNAL VAR

Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun kapanış gününde beş sıklette madalyalar sahiplerini bulacak. Erkeklerde 90, 100 ve +100 kilo, kadınlarda ise 78 ve +78 kilo sporcuları tatamiye çıkacak.

Geçen yıl +78 kiloda bronz madalya kazanan Gülşah Kocatürk de yine aynı sıklette bir kez daha madalya mücadelesi verecek. Gülşah, geçen hafta Tiflis’te Grand Prix’de altın madalya kazanmanın moraliyle minderde olacak. Saat 10.00’da başlayacak maçlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

İkinci gün üç altın madalya kazanan Almanya, toplamda üç altın, iki gümüş ve iki bronz madalya ile genel sıralamada liderliğe yükseldi. Almanya'yı ikişer altın madalya ile Rusya ve Fransa izliyor. Organizasyonda Türkiye ise ilk iki günde iki bronz madalya kazandı.

GÜNÜN SONUÇLARI

Kadınlar

63 kilo:
1. Kathrin Unterwurzacher (Avusturya)
2. Rizlen Zouak (Fas)
3. Szabina Gercsak (Macaristan)
3. Martyna Trajdos (Almanya)

70 kilo:
1. Laura Vargas Koch (Almanya)
2. Sally Conway (Britanya)
3. Esma Niang (Fas)
3. Margaux Pinot (Fransa)

Erkekler

73 kilo:
1. Christopher Völk (Almanya)
2. Rustam Orujov (Azerbaycan)
3. Hasan Vanlıoğlu (Türkiye)
3. Miklos Ungvari (Macaristan)

81 kilo:
1. Sven Maresch (Almanya)
2. Alexander Wieczerzak (Almanya)
3. Attila Ungvari (Macaristan)
3. Valeriu Duminica (Moldova)
CİHAN

Yorumlar