Şampiyonluk Kupası El Değiştirdi

G.Saray'da doping çıkınca, şampiyonluk kupası F.Bahçe'ye verildi.

Google Haberlere Abone ol
Şampiyonluk Kupası El Değiştirdi

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Sarı-Lacivertliler temmuz ayında yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonası'nı ikinci tamamlamıştı. Ancak dün flaş bir gelişme yaşandı ve Kanarya ezeli rakibi Galatasaray'ın elinden kupayı aldı. Doping yaptığı ortaya çıkan Abdül Halim Laftçı'nın yarıştığı 7 branşta Sarı-Kırmızılılar'ın puanları silindi. Yüzme Federasyonu da Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etti

İstanbul’da 3-6 Temmuz tarihleri arasında yapılan Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona ermişti. Fenerbahçe ise bu organizasyonda ezeli rakibinin ardından ikinci olmuştu. Yarışlardan kısa bir süre sonra Galatasaray’dan Abdül Halim Laftçı, Fenerbahçe’den de Duygu Birol’un doping kullandığı ortaya çıktı. Bu yüzücülerin numunelerinin de ardından Türkiye Yüzme Federasyonu konuyla ilgili kararını verdi. Galatasaraylı yüzücü 3’ü bayrak yarışı olmak üzere 7 müsabakada mücadele ederken, Fenerbahçeli sporcu yalnızca iki branşta yüzdü. Fenerbahçe, Sarı-Kırmızılılar’ın daha çok puanının silinmesi nedeniyle şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Sarı-Lacivertli, federasyondan da kupalarını teslim aldı.

‘Adalet yerini buldu’

Fenerbahçe’ye bir şampiyonluk kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyleyen yüzme kaptanı Serkan Tutgun, “Adalet yerini buldu. Her yarışa şampiyonluk için çıkıyoruz. Kupanın bize geçmesine de çok sevindik. Hak ettiğimiz kupayı aldık. Teknik kurullar itirazımızı değerlendirdi ve kararı onlar verdi. Kupanın tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Galatasaray aksini savundu!

Ezeli rakip Galatasaray ise resmi sitesinden, “Puanların değişmesi ‘19+ Büyükler Erkek’ ve ‘Büyükler Toplam’ kategorilerindeki sıralamamızı değiştirmiştir. Şampiyonluk unvanımızı koruyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı!

Yorumlar