'Şampiyonluğu milletime armağan ediyorum'

- 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara: "Ben bu şampiyonluğu, darbe girişimini engelleyen milletime ve bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum" - "Bu milletteki dirlik ve birlik olduğu müddetçe, aynı Çanakkale'de olduğu gibi bizi dize getiremeyecekler. Er Meydanı'nın yiğitleri olarak yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse de tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz"

Google Haberlere Abone ol
'Şampiyonluğu milletime armağan ediyorum'


EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, "Ben bu şampiyonluğu, darbe girişimini engelleyen milletime ve bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum." dedi.

Sarayiçi Er Meydanı'ndaki final müsabakasında Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Recep Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Uzun bir hazırlık sürecinin ardından başpehlivan olduğunu aktaran Recep Kara, şöyle konuştu:

"Allah'a şükürler olsun bize bu günleri de yaşattı. Ben bu şampiyonluğu, darbe girişimini engelleyen milletime ve bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Bu milletteki dirlik ve birlik olduğu müddetçe, aynı Çanakkale'de olduğu gibi bizi dize getiremeyecekler. Er Meydanı'nın yiğitleri olarak yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse de tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları Allah bize bir daha göstermez."

Konuşmasının ardından elinde Türk bayrağı taşıyan başpehlivan Recep Kara'yı sevenleri omuzlarda taşıdı.

Yorumlar