'Şampiyonluğa kesin inanıyordum, ama bazı değerler daha önemli'

Beko Basketbol Ligi play off final serisi 7. ve son maçına yönetim kurulu kararıyla çıkmayan Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman, bazı değerlerin herşeyden daha önemli olduğunu söyledi.Sarı kırmızılı kulübün kamp yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
'Şampiyonluğa kesin inanıyordum, ama bazı değerler daha önemli'

Beko Basketbol Ligi play off final serisi 7. ve son maçına yönetim kurulu kararıyla çıkmayan Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman, bazı değerlerin herşeyden daha önemli olduğunu söyledi.

Sarı kırmızılı kulübün kamp yaptığı Levent'teki bir otelin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker ile oynayacakları final maçına çıkmama kararının kesinleşmesi üzerine, "Ben çok üzgünüm. Onu özellikle Türk spor kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Son iki yıldır Türkiye'de şampiyonluk yaşayan bir coach'um. 23 yıl aradan sonra Galatasaray'ı şampiyon yapan bir antrenör olarak bu yıl son maça da şampiyonluk amacıyla çıkma inancımı koruyordum. Bu sene Eurolaegue'de Türkiye'yi en iyi temsil eden takımlardan biri olarak yaptıklarımız ve play off'taki başarımız, bu maça kadar gelen performansımızın sonucunda bugün şampiyon olabileceğimize inanıyordum." dedi.

"BUGÜN TARİHİ BİR GÜN, BAZI ŞEYLER DAHA DEĞERLİ"

Bazı değerlerin şampiyonluktan ve kupadan daha önemli olduğuna vurgu yapan Ergin Ataman, "Yönetimimizin kupa ve şampiyonluktan daha değerli kavramları önemsemesi sonucunda maça çıkmama kararı alındı. Federasyondan yapılan uygulamalar ve özellikle 5. maç sonrasında yaşanan basketbol dışı olaylar sonucu verilmeyen kararlar nedeniyle böyle bir karar alındı. Bir uzlaşma sağlanamadı, sportif açıdan çok üzgünüm." dedi.

Türk sporunda yaşanan çirkin olayların, otobüs taşlamalarının, benchte polis eşliğinde coaching yapmayacakları bir dönemin başlaması adına önemli bir adım olmasını dileyen Ataman, "Küfürlerin son olması için bu alınan kararın bir başlanğıç olmasını diliyorum. Sportif açıdan çok üzgünüm ama umud ediyorum ki bu karar Türk sporunda daha rahat günlerin gelmesi için alınmıştır. Sağımızda solumuzda polislerle maça çıkmayacağısmız. Rakiplerimizin maçlara gelirken otobüslerinin taşlanmayacağı bir yola açılır. "

"ÖZÜR BEKLEDİM GELMEDİ"

Ataman, dün daha önce yaptığı açıklamalardan dolayı gerginliğe yolaçtığı söylemler nedeniyle özür dilediğini ve kendisiyle ilgili Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan özür beklediğini ve şuana kadar da gelmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz ki dün Abdi İpekçi'de bir antrenman yaptık. Bu antrenmanın çıkışında bugünü düşünerek Fenerbahçe camiasından özür beklediğimi söylemiştim. Ancak Türkiye'nin en büyük kulüplerinden Fenerbahçe'nin başkanından bir özür dilemesini istedim. Bana yaptığı, "Seni milli takımda yaşatmam, ahlaksız" gibi sözleri nedeniyle özür bekledim. Ancak bu saate kadar gelen bir özür yok. Canı sağolsun. Şampiyonlukları hayırlı olsun."

"YEMEKLİ KUTLAMA"

Ergin Ataman, yarın yönetim kurulu, teknik ekip ve oyuncularla birlikte bir kutlama yemeği yiyeceklerini de belirterek, "Bugün itibariyla sezonu kapattık. Fenerbahçe'yi şampiyonluğundan dolayı kutluyorum. Sezon bitti. 10 Temmuz'da milli takım kampı başlayacak. Herhangi bir değişiklik yok. Dünya Kupası için çalışmalarımızı yapacağız." dedi.

"MAÇI OYNAMAK İSTEDİK..."

Bir basın mensubunun, oyuncularıyla neler konuştuğunu sorması üzerine ise Ataman, "Biz şeffaf bir kulübüz. Burada ne konuştuysak oyuncularımızla da onu konuştuk. Oyuncularımız bu maçı oynamayı çok istiyordu. Ancak alınan bu kararı herkes olgunlukla karşıladı. Kulübün aldığı kararın arkasındayız. Yarın kulübümüzün bütün organları bizim için bir yemek verecek. Başarılı geçen sezonu kutlayarak noktalayacağız." diye cevap verdi.

17 Haziran'ın kendisine bundan sonra ne hatırlatacağının sorulması üzerine ise Ataman, "17 Haziran benim için değil ama Türk sporu için bir milat olur inşallah. Benim için önemli, değil çok final oynadım kazandım, kaybettim. Ama Türk sporunun böyle bir karara ihtiyacı vardı. Hayırlısı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar