Şampiyonlar coşkuyla karşılandı

Şampiyon güreşçiler, memleketleri Sivas’ta coşkuyla karşılandı. Avrupa şampiyon olan Taha Akgül ile Avrupa 2.si olan Servet Yörük ve Cenk İlden geçtiğimiz Nisan ayında madalyaları toplamanın ardından geldikleri Sivas’ta coşkuyla karşılandı....

Google Haberlere Abone ol
Şampiyonlar coşkuyla karşılandı

Şampiyon güreşçiler, memleketleri Sivas’ta coşkuyla karşılandı. Avrupa şampiyon olan Taha Akgül ile Avrupa 2.si olan Servet Yörük ve Cenk İlden geçtiğimiz Nisan ayında madalyaları toplamanın ardından geldikleri Sivas’ta coşkuyla karşılandı.

Bölge Trafik Müdürlüğü'nün önünde karşılanan şampiyon güreşçiler Taha Akgül, Servet Coşkun ve Cenk İldem daha sonra araç konvoyu ile şehir merkezine getirildi. İstasyon caddesinden geçerken halkı selamlayan güreşçiler kent meydanında vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Burada açıklamalarda bulunan Akgül, memleketinde coşkuyla karşılandığı için mutlu olduğunu söyledi. Kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Taha Akgül, “Herkesten Allah razı olsun geldiler bizleri yalnız bırakmadılar. Bizde onları diğer şampiyonalarda da daha iyi temsil edip, Sivas’a dünya şampiyonluğunu, Olimpiyat şampiyonluğunu getirmeye çalışacağız." temennisinde bulundu. Servet Coşkun ve Cenk İldem de madalya ile döndükleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Başarılı güreşçiler daha sonra Vali Alim Barut’u makamında ziyaret etti. Alim Barut Milli güreşçiler hakkında övgü dolu sözler sarfetti. Barut, Avrupa birincisi Taha Akgül’e 2 adet Cumhuriyet altını taktı. Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran sporculara ise birer adet Cumhuriyet altını hediye etti. Milli güreşçiler valilik makamı ziyaretinden sonra Belediyeyi ziyaret etti.

Ziyarette Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da yer aldı. Burada bir değerlendirmede bulunan Yerlikaya, Bu seneki Avrupa Şampiyonasında dokuz madalya aldıklarını, 3 tanesini Sivas’ın öz evlatlarının kazandığını belirterek, Sivas’ın güreş sporunun ana merkezlerinden bir tanesi olduğunu kaydetti.

Sivas'ta yetişen sporcuların başka illere gitmek zorunda kaldığını aktaran Yerlikaya, bu sorunun çözümü için belediyenin bu dönem içerisinde bir spor kulübü hamlesi yapacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar