Şampiyon sporcu Ayşe Begüm, Trabzon'da

- Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, Gymnasiade'ye katılmak üzere kente geldi

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon sporcu Ayşe Begüm, Trabzon'da


TRABZON (AA) - Güney Kore'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'na (Gymnasiade) katılmak üzere Trabzon'a geldi.

Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan ve spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde sürdüren 15 yaşındaki milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, Aerobik Cimnastik Milli Takım Antrenörü Gürkan Er ile birlikte hava yoluyla Ankara'dan Trabzon'a geçti.

Milli sporcu Onbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği şampiyonluktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Kendime yeni hedefler koydum. Şu anda Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'na katılmak üzere Trabzon'a geldim ve burada da güzel başarılara imza atmak istiyorum. Başarılı olacağıma da inanıyorum." dedi.

Antrenör Er ise Ayşe Begüm'e güvendiğini dile getirerek, "Başarısı bizleri de mutlu etti. Ayşe Begüm gerçekten zeki, çalışkan ve disiplinli bir sporcu. Ben gelecekte de güzel başarılara imza atacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Trabzon'a gelen Ayşe Begüm Onbaşı, beraberindeki antrenörü ve arkadaşlarıyla konaklayacağı Ortahisar ilçesine bağlı Kalkınma Mahallesi'ndeki Olimpiyat Köyü'ne geçerek, kampa girdi.

Trabzon'da 11-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'na 10 branşta, 40 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcu katılacak.

Yorumlar