"Şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak istiyoruz"

- Sivasspor'un oyuncusu Hakan Arslan: "Son haftalara kadar şampiyonluk yarışı sürebilir. Güçlü takımlar var, 6-7 takımın şampiyonluk hedefi olduğu söyleniyor ve öyle takımlar kuruluyor" - "Hedefimiz kesinlikle Süper Lig. Diğer takımların bizi favori göstermesi de çok normal. Sivasspor'un ligin üzerinde kadro yapısı olduğu da doğrudur. Kesinlikle şampiyonluğa oynuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak istiyoruz"


SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un orta saha oyuncusu Hakan Arslan, kırmızı-beyazlı ekibin bu sezon yeniden Süper Lig'e yükseleceğine inandığını ve bunu şampiyon olarak başarmak istediklerini belirtti.

Geçen sezon Kasımpaşa'da kiralık oynayan ve bu sezon yeniden Sivasspor'a dönen Hakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli takip ettiği kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig'den düşmesinin kendisini şaşırttığını ve üzdüğünü söyledi.

Teknik direktör Osman Özköylü ile ilk kez çalıştığını dile getiren Hakan, "Onunla çalışan arkadaşlarımızın hepsi, Osman hocanın bu ligin tartışmasız en iyi hocalarından birisi olduğunu söyledi. Çalıştırdığı takımları da izleme fırsatım oldu. Diğer hocalara göre oldukça farklı bir oyun sistemi var." dedi.

Süper Lig ile TFF 1. Lig arasında fark olduğuna dikkati çeken Hakan, "TFF 1. Lig'in mücadele yüzdesi biraz daha fazla, daha mücadeleye dayalı bir futbol sergilememiz gerekiyor. Bence ligin en belirgin özelliği bu, kesinlikle daha fazla koşmanız gerekiyor." diye konuştu.


- "Hedefimiz şampiyonluk"


Hakan Arslan, Sivasspor'u ligin favorisi olarak gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak şöyle bir durum var ve bu bizi yanıltmasın, 'herkes bu ligi açık ara şampiyon kapatırsınız, yüksek puan elde edersiniz.' gibi şeyler söylüyor. Bunu spor kamuoyuda, bu ligde oynayan arkadaşlarımız da söylüyor ama bu bizi hiçbir zaman kandırmayacak, kandırmamalı. Kendi adıma çok rahat olmayacağını düşünüyorum, çok rahat geçmeyecek. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışı sürebilir. Güçlü takımlar var, 6-7 takımın şampiyonluk hedefi olduğu söyleniyor ve öyle takımlar kuruluyor. Çok iyi takımlar kuruluyor. Süper Lig'den oyuncu transfer eden takımlar var. Bizim de kadromuz kaliteli. Geçen sezondan kalan ve Süper Lig tecrübesi olan oyuncularımız var. Hedefimiz kesinlikle Süper Lig. Diğer takımların bizi favori göstermesi de çok normal. Sivasspor'un ligin üzerinde kadro yapısı olduğu da doğrudur. Kesinlikle şampiyonluğa oynuyoruz. Tedbirlerimizi de almalıyız, bu iş pek de kolay olmayabilir."


- "Forma savaşı yaşanacak"


Sivasspor'un zengin bir kadroya sahip olduğunu ve bu yüzden takımda bir forma savaşı yaşanacağını vurgulayan Hakan, kırmızı-beyazlı ekibin bu ligde şampiyonluğa oynayabilecek iki takım çıkartabilecek kalitede olduğunu ifade etti.

Hakan, kendisinin de formayı kapmak için en iyi performansı sergileyeceğini söyledi.

Bir dönem formasını giydiği Samsunspor'a karşı bu hafta sonu deplasmanda zor bir mücadeleye çıkacaklarına değinen Hakan Arslan, "Zor bir deplasman, sonuçta rakibimiz çok sıkıntılı dönemden geçiyor ama Samsunspor taraftarı onlar adına bir itici güç. Kolay bir maç olmayacak ama bizim de düşüncemiz galibiyet." şeklinde görüşlerini aktardı.

Taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu da dile getiren Hakan, haftalar ilerledikçe iyi sonuçlar alarak taraftarı stadyuma çekeceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar