Şampiyon güreşçiler unutulmadı

Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonalarında birçok kez Türk bayrağını dalgalandıran ve ebedi hayata intikal eden şampiyon güreşçiler, Ankara'da düzenlenen anma töreninde yad edildiler.Karşıyaka Güreş Anıt Mezarlığı'nda gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon güreşçiler unutulmadı

Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonalarında birçok kez Türk bayrağını dalgalandıran ve ebedi hayata intikal eden şampiyon güreşçiler, Ankara'da düzenlenen anma töreninde yad edildiler.

Karşıyaka Güreş Anıt Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma törenine kariyeri şampiyonluklarla dolu efsane güreşçiler ile bir çok güreşsever katıldı.

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, İstiklal Marşı'nı okutmak için mindere çıkan ve çok önemli başarıların altına imza atan milli güreşçiler için her yıl anma töreni yapacaklarını belirterek, "Camia olarak her zaman kenetlenmiş bir durumda yolumuza devam ediyoruz. Bu mezarlıklarda yatan değerli sporcularımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Güreş Anıt Mezarlığı'na gelerek anma töreninde yer alan Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise güreş camiasının büyük bir vefa örneği gösterdiğini ve bu davranışının diğer bütün federasyonlara örnek olması gerektiğini söyledi.

Protokol konuşmaları ve Kuran Tilaveti'nin ardından güreşseverler, Büyükler Başbakanlık Kupası'nı takip etmek amacıyla ASKİ Spor Salonu'na geçti.

CİHAN

Yorumlar