Şamil: 35 yaşına kadar Bursaspor’da oynayacağım

Bursaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Şamil Çinaz, 35 yaşına kadar yeşil-beyazlı takımda oynayıp futbolu burada bırakmak istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şamil: 35 yaşına kadar Bursaspor’da oynayacağım

Bursaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Şamil Çinaz, 35 yaşına kadar yeşil-beyazlı takımda oynayıp futbolu burada bırakmak istediğini söyledi. Bursaspor’un ligin ikinci yarısında çok farklı olacağını dile getiren başarılı futbolcu, zirvedeki yerlerini alacaklarını kaydetti.

    Aslen Bursalı olan Almanya’da dünyaya gelen Şamil Çinaz, Bursaspor Dergisi’nde yer alan açıklamalarında hedeflerini anlattı. Bursaspor’un küçüklüğünden beri kendisinde özel bir yeri olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, şunları dile getirdi: “Tatillerde Almanya’dan devamlı Bursa’ya gelip giderdik ailemle birlikte. Amcamlar, kuzenlerim hepsi buradalar. Hatta yaz döneminde kendimi formda tutmak için Özlüce’de koşardım hep. O yüzden buraların bataklık dönemini bilirim. Şimdi gelişmiş halini görüyorum. O nedenle Bursaspor’dan teklif gelince diğer görüştüğüm kulüpler auta çıktı benim için.”

“KUPALAR KAZANMAK İSTİYORUM”

    Bursaspor şampiyonluk yaşadığını ve yine yaşayabileceğini belirten Şamil, şöyle devam etti:
    “Her zaman kupaya yakın bir kulüp. Ben de bu forma altında kupalar kazanmak istiyorum. Bizim için kolay bir dönem değildi takım olarak. Geriye bakarsanız sezona başladık, hedefimiz Avrupa’da ilerlemekti. Biz maalesef bu hedefe ulaşamadık. Sezon başlamadan önce teknik direktör değişikliği oldu. Bu sürelerden az puan kaybı ile çıkmaya çalıştık. Maalesef bazı maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Ama form grafiğimize baktığınız zaman devamlı yükselen bir performans olduğunu düşünüyorum. Bunu böyle devam ettirerek, özellikle ikinci yarı istediğimiz yere geleceğiz.”

“BASİT OYNUYORUM, ÇÜNKÜ HATA YAPMA ŞANSIM YOK”

    Basit oynamayı tercih ettiğinin altını çizen yetenekli oyuncu, “Çünkü gerçekten o kilit pozisyonda riskli oynamaya başlarsanız, hata yaparsanız rakip direk kaleye gider. Basit oynamayı tercih ediyorum evet, ama futbolu ne kadar basit oynarsanız o kadar da efektif olduğunu düşünüyorum. Barcelona’ya bakarsanız, herkes basit oynuyor. Bizim maalesef Türkiye’de şöyle bir algı var. Topu alacaksın, iki kişi eksilteceksin, ortayı yapacaksın, hatta golü de sen atacaksın. Bakış açısı bu yönde. Ben ilk etapta bana verilen taktik görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Bu da hocamızın verdiği bir taktik. O bana ne derse ben sahada onu uygulamak zorundayım.”

“EKSİKLERİM OLMASAYDI BARCELONA’DA OYNARDIM”

Kendisini geliştirmesi gereken yönlerinin bulunduğunun alını çizen Şamil, şu espriyi yaptı: “Eksilerim var tabi, onlar olmasaydı Barcelona’da oynardım. Espri yapıyorum tabii, hep öyle derler ya… Açıkçası gol pozisyonlarında daha etkili olmalıyım. Artılarımı ise başkaları değerlendirmeli. Ben kendimi övmeyi sevmem.”

İç saha maçlarında baskı görmediğini, taraftarın kendisini ateşlediğini söyleyen tecrübeli oyuncu, takımın ikinci yarı hedefi için şöyle konuştu:
    “İç sahada gerçekten zor rakiplerle karşılaştık. Mesela Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa. Bu 4’ü üst gruptaki takımlar. Ki bu takımlardan ikisiyle berabere kaldık, ikisini kaybettik. Bir de bu takımlarla oynarken sağlam bir dönemde değildik. Kısacası kötü yakalandık. Ancak başta da söylediğim gibi, takımımızda taşlar gittikçe daha çok oturuyor. Önümüzdeki haftalarda, bilhassa ikinci yarıda tekrar Bursaspor’u yakışan şekilde hak ettiği yere getireceğiz.”

“BİR ŞEHİR İÇİN OYNUYORUZ”

Şamil, maçlardaki ciddiyeti ve gollerde bile gülmemesi konusunda, “Maç esnasında çok hırs yapıyorum. Adrenalin çok üst seviyede, kendini öyle kaybediyorsun ve kaptırıyorsun ki, br anda laylaylom moduna geçemiyorsun. Orada bir şehir için oynuyoruz. İşin ciddiyetini de bilmek lazım. Sanırım bunlar hep hırstan…” şeklinde konuştu.

“35 YAŞINA KADAR BURSA’DA OYNAYACAĞIM”


Henüz 27 yaşında olduğunu ve 35 yaşına kadar Bursaspor’da oynamak istediğini belirten Şamil, ardından alt yapıda çalışmayı arzu ettiğini kaydetti.

    Yetenekli oyuncu, taraftarlara ise şu mesajı verdi: “Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin. Onları evimizdeki sonuçlarla biraz üzdük. Ama onların verdiği desteği, gösterdiği ilgiyi ve beklentilerini boşa çıkarmayarak sezon sonunda Bursaspor’u layık olduğu yere getireceğiz. Kişisel olarak ise; ben mütevazı bir insanım, fazla şovmenliği, ön planda olmayı seven birisi değilim. Ben Türkiye’yi anladım. Zaman aldı ama anladım. Fakat karakterimi değiştiremem ki. Kendimi övmeyi sevmiyorum. Taraftarımız antrenmanı ziyaret edip bana çiçek getirmişti. Onların ilgisini desteğini görmek çok güzeldi. Bir futbolcu için moral veren şeyler bunlar. Ben bunların değerini biliyorum. Dışarı belli etmiyorum belki. Ama o insanların bana gösterdiği ilgiyi, verdiği değerin karşılığını ben de onlara Bursaspor’a en iyi şekilde, canı gönülden hizmet ederek vermek istiyorum.”

“SEVGİNİN KARŞILIĞI İYİ FUTBOL”

Futbolcu olarak görevinin kulübe yüzde 100 hizmet etmek olduğunu vurgulayan Şamil, sözlerini şöyle tamamladı:
    “Güzel sözler taraftarı tatmin etmez. Onların istediği Bursaspor’un başarısı. Bursaspor başarılı oldu mu, biz de, onlar da, siz de, hep birlikte mutluyuz. Onlar için maddi bir şey değil Bursaspor sevgisi, manen bağlılar. O yüzden benim profesyonellik anlayışım da bu. Bu insanların sana gösterdiği saygıyı, ilgiyi, desteği futbolunla, mücadelenle geri vereceksin. Bu formanın ağırlığını biliyorum ve hakkını vermek için elimden geleni yapıyorum.”


CİHAN

Yorumlar