Samet Aybaba: Türk futbolu 3-5 takımın peşine takılmış

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, futbolun 3-5 takımın peşine takıldığını, futbolu futbolun dışındaki insanların yönetmeye başlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Samet Aybaba: Türk futbolu 3-5 takımın peşine takılmış

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, futbolun 3-5 takımın peşine takıldığını, futbolu futbolun dışındaki insanların yönetmeye başlandığını söyledi.

    Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri ikinci gününde düzenlenen “Türk Futbolu Nereye Koşuyor” konulu panelde teknik direktörler ve gazeteciler konuyu masaya yatırdı. Panelde konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Türk futbolu için uygulamada hiçbir şer yapılmadığı gibi sadece konuşan bir toplum haline gelindiğini kaydetti. Devletin bir spor politikası olmadığını altını çizen başarılı teknik adam, ‘’Futbolun oynanması, gelişmesi ve yayılmasıyla ilgili hiçbir politikamız yok. Sadece oturup konuşuyoruz, kulüplerin yapılanmasıyla ilgili hiçbir politikamız yok. Futbolu bütün dünyada federasyonlar yönetiyor, bizde ise kulüpler yönetiyor hiç itiraz eden yok. Teknik adamlara cezayı federasyonlar veriyor her türlü yaptırımı federasyon uyguluyor ama kulüplerle ilgili bir sorun çıktığında Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) olan hiçbir şeyi çözemeyen ve sonra Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne gidiyoruz kulüplerle olan sorunlarımızda. Hiç kimsenin umurunda değil. Teknik adamlarla ilgili her gün yorumlar yalan haberle yapılıyor. İçlerinde sizlerde varsınız. Futbolumuzu artık futbolun dışındaki insanlar yönetmeye başladı diyoruz futbolun içindekiler dışarı çıktı diye feryat ediyoruz hiç kimsenin umurunda değil. Hala futbolumuzu müteahhitler, turizmciler, iş adamları ve sanayiciler yönetiyor. Futbol federasyonu yabancı oyuncu sayılarıyla ilgili karar alıyor hiçbirimizin haberi yok. Kiminle birlikte alıyor Kulüpler Birliği ile. Bu kadar sporda sorun olan bir ülkede hiçbir şey yapılmıyorsa ne yapılır sadece konuşulur.’’ dedi.

    Türk futbolunun 3-5 tane takımın peşine takıldığını ve Türk futbolunda onların başkanları, futbolcuları ve aldığı sonuçlar konuşulduğunu ifade eden Aybaba, bu nedenle Türk futbolunun nereye, nasıl ve ne için koştuğunun bilinmediğini ama koşmakla ilgili yorum yapmaktan da kaçınılmadığını söyledi.
CİHAN

Yorumlar