Salonsuz öğrenciler, namağlup salon şampiyonu oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Atatürk Ortaokulu Kız Futsal takımı, spor salonu olmayan okullarında yaptıkları hazırlıklarla futsal şampiyonasında namağlup şampiyon oldu.     Ereğli Atatürk Ortaokulu kız futsal takımı...

Google Haberlere Abone ol
Salonsuz öğrenciler, namağlup salon şampiyonu oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Atatürk Ortaokulu Kız Futsal takımı, spor salonu olmayan okullarında yaptıkları hazırlıklarla futsal şampiyonasında namağlup şampiyon oldu.

    Ereğli Atatürk Ortaokulu kız futsal takımı oyuncuları 21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Aksaray Dağılgan spor salonunda yapılan Futsal Yıldızlar Türkiye Birinciliği müsabakalarında 20 maçın tamamını kazanarak şampiyon oldu. Kız Futsal turnuvasında şampiyon olan takımın okulu Atatürk Ortaokulunda öğrenim gören Eskişehir Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gaziantepspor'da top koşturan Muhammet Demir ve son olarak Kasımpaşaspor'da forma giyen Orhan Şam gibi Süper Lig’in yıldız isimlerinin mezun olduğu okulun öğrencileri salonu olmadığı halde zor şartlar altında çalışarak büyük bir başarı elde etti. İstanbul, Trabzon, Gaziantep başta olmak üzere güçlü takımların katıldığı turnuvanın final karşılaşmasında Uşak Ömer Bedrettin Kuşaklıoğlu Ortaokulu’nu 2-1 yenen Atatürk Ortaokulu öğrencileri şampiyonluk kupası ile ilçeye döndü. Öğrenci arkadaşları başta olmak üzere Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, ilçedeki diğer okul müdürleri ve okuldaki öğrencilerle şampiyon takıma karşılama töreni düzenledi. Okullarında salon olmadığı için başka okulların spor salonlarını ve Gençlikspor ile Müdürlüğü spor salonu başta olmak üzere Belediyeye ait halı saha tesislerini kullanan öğrenciler, okul bahçesinde beton zeminde çalışarak şampiyonaya hazırlanmış.

    Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zaman da takımın Teknik Direktörü Hüseyin Erbakıcı (35), zor şartlarda öğrencileri ile birlikte önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Erbakıcı konuşmasında "Biz guruba gittiğimizde takım bir kat daha üste çıktı. Yarı finallerde bir kat daha üste çıktı. Türkiye şampiyonasına gittiğimizde orada görmek ve yaşamak gerekiyor. Orada bütün yendiğimiz takımlar bile bizim şampiyonluk kutlamalarında bizlerle birlikte sevinmeleriyle o çocukların o zaman hakkettiklerini anladım. Bizim salonumuz yok. Okul oldukça eski. Ama dediğim başka başka salonlarda çalıştık. Salon futbolu değil de nerdeyse biz bütün imkanları kullanarak bunların hepsini birleştirerek salon yaptık. Velilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız bu konuda oldukça fazla destek verdi. Kaldı ki en büyük gurur kaynağımız kızlar oldu. Turnuvaya başladığımız andan itibaren namağlup takımız. Beraberliğimiz dahi yok. Bizim için tek bir şık vardı. Onu yaptık. Sadece galibiyet. 133 gol atıp 11 gol yedik. En iyi teknik oyuncu, en iyi teknik direktör en iyi performans sergileyen 5 futbolcudan ikisi de bizim takımdaydı. Gol kralı bizden çıktı. Futbolcularımız hiç bir mazeret bildirmeden antrenmanlara çıktılar. Bundan sonra ki hedefimizde futbolcuların Ereğli belediye spor alt yapısına yerleştirerek Milli takıma kadar yükselmelerini sağlamak." dedi.

OKUL FUTBOL DÜNYASINA YILDIZLAR KAZANDIRDI

    Takımın teknik direktörü Hüseyin Erbakıcı, Atatürk okulundan mezun olan Ertuğrul Sağlam, Tamer Sivrikaya, Orhan Şam, Hayati Köse, Muhammet Demir ve Hüseyin Demir gibi isimlerin futbol dünyasına kazandırıldığını, amaçlarının takımda yer alan kız futbolcuların da bu başarıyı elde etmeleri için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

SPOR SALONU İSTİYORUZ

    Namağlup şampiyon olan ve 133 golden 103 golü kaydeden turnuvanın gol kralı Ceren Akkaya (14) şampiyonluğu öğretmenlerine hediye ettiklerini ifade etti. Akkaya, kendilerinden sonra gelecek öğrenciler için spor salonu istediğini söylediği konuşmasında "Biz takım olarak toplam 133 gol attık. 11 gol yedik. 133 golün 103 golünü ben attım. Attığım gollerde takım arkadaşlarımın da büyük bir etkisi var. Onlar olmasaydı tek başıma yapabilecek bir kapasiteye de sahip değilim. Çalışırken hocamız bizi evimizin önünden aldı. Sahaya götürdü. Oradan aldı okula getirdi. Hocamızın etkisi büyüktü. Bizden sonrakiler için bir salon isteyebiliriz. İdman yapabilecek bir alanımız olsa daha iyi olur. Biz bu şampiyonluğu hocamıza hediye ediyoruz." dedi.

    Takım kaptanı Nazmiye Özsoy (14) da kendileri için büyük çaba gösteren öğretmenleri Hüseyin Özbakıcı'nın tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek "Bizim ayakkabımızdan tutun kıyafetlerimizi hep hocamız ayarladı. Salonumuz olmadığı halde Ereğli Lisesi'nde Gençlik spor müdürlüğünde idman yaptık. Derslerimizden feragat ederek geride de kalsak buralara kadar geldik. Sahada zorluk çekiyoruz. Bazen boş yer olmuyor. Bizlerde Ebru ve Berna abla gibi milli takımlarda oynamak istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar