"Salih Uçan, gerçek bir Premier Lig oyuncusu"

- Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan: "Salih, her an oyunu değiştirebilecek, dikine oynayan, enteresan bir oyuncu" - "Semih, Serdar Aziz, Ahmet Çalık var, Çağlar onların hepsinin kardeşi. Fatih hocam haklı olarak kıdeme bakmış olabilir. Çağlar zaten buna hazırlıklıydı" - "15 yaşındaki kalecimiz Berke Özer'i de Premier Lig ekibi Manchester City ve Alman kulüpleri istiyor"

Google Haberlere Abone ol
"Salih Uçan, gerçek bir Premier Lig oyuncusu"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fenerbahçe'nin İtalya'nın Roma takımına kiraladığı Salih Uçan'ın, İtalyan futbolunun çok sert olması ve Roma'nın geniş kadrosu nedeniyle bekleneni veremediğini belirtti.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada altyapı yatırımlarının ilk ürünü olan Salih'in fantastik bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Salih için forvet arkasında hareket serbestliğini sağlayacak bir sistem olması lazım. İtalyan ligleri biraz çatırtılı. Salih o gücü kaldıramadı çünkü oraya çok küçük gitti. Salih'i, Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'a vermiştik, başka hoca olsaydı belki Fenerbahçe'ye de gitmezdi. Aykut hocamız da Salih'e 25-30'ar dakika süre vermiş, Salih de o süreyi iyi değerlendirmişti. Antrenör çok önemli. Roma'da o kadar çok alternatif var ki, antrenör neden Salih için özel bir çaba göstersin. Bence Salih sil baştan yapıyor. Çok şey öğrendi, en azından artık adam oldu. Artık 22 yaşında, yine fantastik futboluyla önemli bir renk olarak aramıza gelecek." diye konuştu.

Salih Uçan'ın Fenerbahçe'de kendini yeniden ispatladıktan sonra İngiltere Premier Lig'de başarılı olabileceğini iddia eden Özkan, "Salih, gerçek bir Premier Lig oyuncusu. Bunu kendine hep söylemişimdir. Çünkü akıllı bir çocuk. Her an oyunu değiştirebilecek, dikine oynayan, enteresan bir oyuncu. Premier Lig güzel futbola daha fazla tolerans gösteren bir lig. Salih'i İngiltere Ligi'ne daha çok yakıştırıyorum." ifadelerini kullandı.


- "Fatih hocam haklı olarak kıdeme bakmış olabilir"


Seyit Mehmet Özkan, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın 23 kişilik kadrosunda yer alamayan eski oyuncuları Çağlar Söyüncü ile Fatih Terim'in özel olarak görüştüğünü aktarıp, şunları söyledi:

"Semih, Serdar Aziz, Ahmet Çalık var, Çağlar onların hepsinin kardeşi. Fatih hocam haklı olarak kıdeme bakmış olabilir. Çağlar zaten buna hazırlıklıydı. Fatih hocamız, Çağlar'a bunu çok güzel açıklamış. Fatih hocamıza çok teşekkür ediyorum. Giden oyuncuları tek tek çağırıp kendileri ile ilgili görüşlerini bildirmiş. Bu çok önemli bir şey, onun neden büyük olduğu ortaya çıkıyor."

Kariyerine Almanya 1. Lig (Bundesliga) ekibi Freiburg'ta devam edecek Çağlar Söyüncü'yü, Menemen'den aldıkları dönemde forvet olduğunu hatırlatan Özkan, "15 yaşında Çağlar'ı stopere çektik, mücadeleci karakterinin stoperde çok iyi olabileceğini düşündük. Topu ikinci bölgeye taşımakla ilgili gelişimini sağlamak için iki sezon ön libero oynattık. Ön libero oynadığı dönemde çok önemli performanslar verdi, daha sonra tekrar stopere çekerek Çağlar'ın kariyerinde önemli bir eşiği başarıyla atlatmasını sağladık. Çağlar şu anda kesicilik, kestiği topu ön tarafa doğru taşıma ve hava hakimiyeti özellikleriyle Bundesliga'da başarılı olacaktır. Bayern Münih ve Premier Lig'deki gibi daha büyük kulüplere doğru Çağlar'ın yolu var. Freiburg ikinci satışlarda iyi bir kulüp. İkinci satışından da yüzde 30 kar alacağız inşallah." değerlendirmesinde bulundu.


- "Cengiz, Hagi'nin yeni bir versiyonu"


Medipol Başakşehir'e verdikleri Cengiz Ünder'in de 5 yıl sonra Türkiye'nin en önemli futbolcularından biri olacağını dile getiren Seyit Mehmet Özkan, şöyle devam etti:

"Cengiz, 19 Yaş Altı Milli Takımımızın oyun kurucusu. Cengiz, Hagi'nin yeni bir versiyonu diyebiliriz. Çünkü futbolumuzda yaratıcı oyuncu çok az. Cengiz oyunu çözen bir oyuncu. Cengiz'i isteyen başka Süper Lig kulüpleri de vardı. Biz burada parayı ikinci plana attık ve Başakşehir'i tercih ettik. Çünkü orada Abdullah Avcı var. Abdullah Avcı, bugün ülkemizin en iyi antrenörlerinden. Başakşehir'i getirdiği nokta bunu gösteriyor. Cengiz'in, Abdullah Avcı yönetiminde üzerine çok şeyler koyacağını, milli takımımızın değişmez oyuncularından biri olacağını ve Başakşehir'in de üç sene içinde Cengiz'i yüksek ücretlerle Avrupa'ya satacağını düşünüyorum. 10 yıl bizim eğitimimizden geçti. 'İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu' sloganımızın en önemli örneklerinden Cengiz'e çok güveniyorum."

"15 yaşındaki kalecimiz Berke Özer'i de Premier Lig ekibi Manchester City ve Alman kulüpleri istiyor" diyen Özkan, Mustafa Kaya ve Gökberk Efe'nin de Barcelona'nın yaz kamplarına davet edildiğini kaydetti.

Bu sezon A takımdan toplam 10 oyuncu ile yollarını ayıracaklarını açıklayan Özkan, 7-8 futbolcu transfer edeceklerini söyledi.

Seyit Mehmet Özkan, hedeflerinin üç sezon sonra altyapılarından gelecek oyuncularla Süper Lig'de mücadele etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar