Sakaryaspor'u kurtarma toplantısından sonuç çıkmadı

Hakan Şükür, Tuncay Şanlı, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman gibi yıldız sporcuları yetiştiren ve son günlerde büyük sıkıntılar yaşayan Sakaryaspor için Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam...

Google Haberlere Abone ol
Sakaryaspor'u kurtarma toplantısından sonuç çıkmadı

Hakan Şükür, Tuncay Şanlı, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman gibi yıldız sporcuları yetiştiren ve son günlerde büyük sıkıntılar yaşayan Sakaryaspor için Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam başkanlığında bir toplantı yapıldı. Ancak toplantıda Sakaryaspor'u kurtaracak reçete çıkmadı.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden ve amatör lige düşmekten son anda kurtulan Sakaryaspor'un geleceği Ankara'da tartışıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya milletvekili Ayşenur İslam, son kararname ile Adana'ya atanan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakaryaspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydın, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, organize sanayi bölgeleri temsilcileri ile Sakaryaspor'un geleceğini konuşmak üzere Ankara'da bir araya geldi.

Bakanlık binasında gerçekleşen ve 2 saate yakın süren toplantıdan sonra açıklamada bulunan Ayşenur İslam, Sakarya'nın bir futbol şehri olduğunu belirtti. İslam, yaptığı açıklamada, "Sakaryaspor, Türk futbol tarihine ismini yazdırmış pek çok futbolcu, teknik adam yetiştirmiş bir takımdır. Sakaryasporu bulunduğu zor durumdan çıkarıp, kısa ve orta vadede yapacağı planlamalar ile kendi ayakları üstünde duran bir takım haline getirmeyi hepimiz arzu ediyoruz." dedi.

"KAMU KURUMLARININ FİNANSE ETMESİ GİBİ BİR DURUM MÜMKÜN DEĞİL"

Sakaryaspor'un geçmişte güzel başarılarına rağmen şu anda yaşadığı sıkıntıların giderilmesinde tüm şehre görevler düştüğünü vurgulayan İslam, şunları kaydetti:

"Bir takımın yaşayıp yaşamayacağına karar verecek olan o şehrin halkıdır. Spor kulüpleri şehrin halkı, eşrafı, iş adamları, diğer temsilcileri ile o kulübü destekliyorsa yaşayabiliyorlar. Kamunun, devletin şehir kulüplerini finanse etmeleri gibi bir durum mümkün değildir. Sakaryaspor'un içine düştüğü durumdan kurtarılması, kulübün eski borçlarının ödenerek yeni sezona hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Daha önce de söylediğim gibi bu, ancak şehrin elini taşın altına koyması ile başarılabilecek bir durumdur."

Toplantıda bazı önerilerin gündeme geldiğini ifade eden İslam, "Daha geniş çerçeveli bir toplantıda tekrar bu konuları tartışacağız ve değerlendireceğiz." diye konuştu.

‘Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok.' diyen İslam, "Uzun yılların sorunlarını da hemen çözebilmemiz mümkün değil. Ama şundan herkes emin olsun ki Sakaryaspor'un içinde bulunduğu durum bizi ilgilendiriyor. Ve biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar