Sakarya'da engellilere boccia tanıtıldı

- Milli sporcu Yavuz Acar, Atatürk Spor Salonu'ndaki etkinlikte engellilere bocciayı anlattı

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da engellilere boccia tanıtıldı


SAKARYA (AA) - Boccia sporu, Sakarya'da düzenlenen etkinlikte engellilere tanıtıldı.

Sakarya Atatürk Spor Salonu'nda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen programda, engelli milli sporcu Yavuz Acar bocciayı anlattı.

Etkinlikte konuşan TBESF'nin bocceden sorumlu asbaşkanı Selim Özen, boccianın ağır düzeyde engelli bireylerin de yapabildiği bir spor olduğunu söyledi.

Özen, TBESF bünyesinde başlattıkları eğitim faaliyetlerinde, boccianın ülke genelinde engellilerce yapılabilmesi için tanıtımlar düzenlediklerini belirtti.

Milli sporcu Acar'la çalışmalar yaptıklarını aktaran Özen, "Engelli bireylerin de bu sporu tanıması ve farkındalık oluşması noktasında, bunu yaşayan biriyle tanıtımı gerçekleştirmek istedik." ifadesini kullandı.

Engelli sporcu Acar, yaptığı açıklamada, 2014 yılından beri bu sporla ilgilendiğini anlattı. Acar, "Boccia, en ağır düzeyde engellilerin yapabileceği, 'ben bu işi yapamam' diyen insanların şampiyonluklara ulaştığı, rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor." şeklinde konuştu.

Yorumlar