Şahin, kürek şampiyonlarını ödüllendirdi

Gençler Türkiye Şampiyonası Deniz Küreği kategorisi 1. Etap yarışlarında birinci, 2. Etap yarışlarında ikinci olan İznikspor Kürek Takımı sporcuları, Bursa Gençlik Spor Müdürü Süleyman Şahin tarafından ödüllendirildi.Sapanca Gölü...

Google Haberlere Abone ol
Şahin, kürek şampiyonlarını ödüllendirdi

Gençler Türkiye Şampiyonası Deniz Küreği kategorisi 1. Etap yarışlarında birinci, 2. Etap yarışlarında ikinci olan İznikspor Kürek Takımı sporcuları, Bursa Gençlik Spor Müdürü Süleyman Şahin tarafından ödüllendirildi.

Sapanca Gölü Kırkpınar parkurunda düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası Deniz Küreği kategorisinde mücadele eden İznikspor Kürek Takımı büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonanın Deniz Küreği kategorisi 1. Etap yarışlarında girdikleri iki yarışı da kazanarak 1. Etap şampiyonu olan İznikspor Kürek Takımı sporcuları, 2. Etap yarışlarında da yine başarılı bir mücadele ortaya koyarak ikinci oldu.

Şampiyonanın 2 Etabında da ortaya koydukları başarılarla 23-24 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan finallere emin adımlarla yürüyen İznikspor Kürek Takımı sporcuları, elde ettikleri başarıyla Bursa adına bir ilke imza attı. Şampiyonanın 1. Etap birincisi, 2. Etap ikincisi olan Turgut Bayram, Burak Çalık, Ali Berk Karataş, Efe Gürbay ve Ali Uğur adlı sporcular Takım antrenörü Levent Selvi ve Kürek Federasyonu İl Temsilcisi İbrahim İnce'yle birlikte İl Müdürü Süleyman Şahin'i ziyaret etti.

"SU SPORLARINDAKİ POTANSİYELİ AKTİF HALE GETİRDİK"

Türkiye şampiyonu olan sporcuları ve takım antrenörü Levent Selvi'yi kutlayan Şahin, göreve geldikten sonra uzun yıllar ihmal edilen su sporlarını canlandırmak için büyük bir hamle başlattıklarını söyledi. Şahin, şunları dile getirdi:

"Bursa, hem denize kıyısı olan hem önemli göllere sahip olan bir ilimiz. Bu özellik birçok ilde yok. Bu olanak su sporlarının gelişmesi için büyük bir fırsat. Bursa'nın bu potansiyelini göz önüne alarak özellikle son 2-3 yılda kürek, kano ve yelken gibi branşlarda önemli çalışmalar yaptık. İlgili Federasyonlarla yaptığımız yakın işbirliği çerçevesinde Türkiye Kürek Federasyonu'yla birlikte 2012 yılında önce İznik Gölü'nde Bursa'nın ilk Deniz Küreği Yarışlarını düzenlendik.

Ardından 2013 yılında Uluabat Gölü'nde yine ilk kez Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte Kano yarışları düzenledik. Bunların yanısıra su sporlarıyla ilgilenen kurumlara destek veriyoruz. Bu kapsamda Uludağ Üniversitemizdeki gölette Rektörümüz ve İl Temsilcimizin destekleri ile kano çalışmalarını başlattık.

Ayrıca Uludağ Üniversitemize bu çalışmalar için bir kurtarma botu desteği sağladık. Bu destek de artarak sürecek. Bütün bu çalışmalarımız neticesinde Bursa'nın su sporlarındaki potansiyelini aktif hale getirdik. Su sporlarıyla ilgili branşları çok önemsiyoruz."

CİHAN

Yorumlar