Şahin: Alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir galibiyet

Gaziantepspor Yardımcı Antrenörü Murat Şahin, Kayserispor karşısında, alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şahin: Alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir galibiyet

Gaziantepspor Yardımcı Antrenörü Murat Şahin, Kayserispor karşısında, alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

2-1 kazandıkları Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahin, atmosferi zor olan bir maça çıktıklarını belirtti. Kayserispor’un maça final niteliğinde baktığını ve mutlak galibiyete ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim de geçen hafta Karabükspor maçından sonra, bu maçı mutlak kazanıp, deplasmanda aldığımız 3 puanın bir anlamı olması gerekiyordu. Ama ilk yarı itibariyle oyuna çok iyi başlamadık. 20. dakikada duran toptan gol yedik. Üstüne bir de Binya’nın atılması maçı ilk yarı itibariyle çok zora soktu. Kayserispor lehine görünen bir ilk yarıydı. İki tane farklı oyun sergilediğimizi düşünüyoruz.

Hocamız iki oyuncuyla ikinci yarıya müdahale etti. Bu sahaya yansıdı. Oyuncularımız ikinci yarı inanılmaz bir mücadele örneği gösterdiler. Çünkü 10 kişi kalıp 1-0 geride olmak maçı kazanmak için mücadeleyi gerektirir. Bunu da ikinci yarı bütün oyuncularımız gösterdi. Buradan hepsini hocamız ve ekibi adına tebrik ediyorum. Bizim de alt sıralardan uzaklaşmamız için çok önemli bir galibiyetti. Bunu da aldığımız için sevinçliyiz. Kayserispor’a da kendileri adına başarılar dileriz."

Gaziantepspor’un genç futbolcusu Oğulcan Çağlayan da 10 kişiyle mücadele etmenin zor olduğuna dikkat çekerek, "10 kişiyle mücadele etmek gerçekten çok zordu. 10 kişiyle maçı 2-1’e çevirmek her babayiğidin harcı değildir. Biz de bunu başardığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

İkinci yarıda oyuna giren Orhan Gülle de Kayserispor’un ligin dibinde yer alan bir ekip olduğunu vurguladı. Bir puanın bile Kayserispor için yeterli olmadığını anımsatan Gülle, ilk yarıda olmaz denen şeylerin olduğunu, hem kırmızı kart gördüklerini hem de gol yediklerini belirtti. Birol’la birlikte ikinci yarı oyuna girmelerinin olumlu yansıdığını kaydeden Gülle, "10 kişiyle maçı çevirmemiz, önümüzdeki maçlar adına da bize bir özgüven oldu." değerlendirmesinde bulundu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ: RAKİBE 3 PUAN HEDİYE ETTİK

Kayserispor Teknik Direktörü Domingos Jose Paciencia De Oliveira de maç sonunda yaptığı açıklamada ilk yarıya iyi başladıklarını söyledi. Bütün şartların lehlerine geliştiğini aktaran Oliveira, topu daha iyi çevirmeleri, kontrolü ellerine almaları gerekirken, kolay olanı başaramadıklarını belirtti.

Rakibe 3 puan hediye ettiklerini anlatan Oliveria, "Takımımızda maalesef bir periyot oluyor, her şey iyi giderken, genç takım olmamızdan dolayı tecrübe eksikliğini bize yaşatıyor, bir gol yiyoruz ondan sonra oyundan tamamen kopuyoruz. Bizim yaptığımızı başarmak bugün zor olandı. İyi şeyleri bir araya getirdiğimiz maçta bugün burada da bir kere daha sezon boyunca verdiğimiz kötü örneklere bir yenisini daha eklemiş olduk." şeklinde konuştu.

Kayserisporlu futbolcu Cüneyt de maça iyi başladıklarını fakat avantajı kullanamadıklarını ifade etti. Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini dile getiren Cüneyt, geride kalan 10 maçtan ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. Kayserispor’un genç oyuncularından Levent Gülen ise skoru yükseltme şansını değerlendiremediklerini söyleyerek, hafta içinde daha iyi çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar