Şahika Ercümen'den yeni rekor denemesi

- Dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda dünya rekoru kırmak için dalacak

Google Haberlere Abone ol
Şahika Ercümen'den yeni rekor denemesi


İSTANBUL (AA) - Serbest dalışta dünya rekortmeni sporcu Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş ilçesinde, en derine tüpsüz dalarak yeniden dünya rekor denemesi yapacak.

Şahika Ercümen, Sea Life Akvaryum'da düzenlediği basın toplantısında yapacağı dalış hakkında bilgi verdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yeni bir dünya rekoru denemesi yapacağını belirten Şahika Ercümen, kendisine ait 91 metrelik serbest dalış rekorunu 100 metrenin üzerine çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.

Geçen sene yaptığı rekor denemesinde küçük bir talihsizlik yaşadığını anlatan rekortmen sporcu, "Sağlığım yerinde ve antrenmanları sürdürüyorum. 100 metrenin üzerinde bir derece ile rekor kırmayı hedefliyorum. Çanakkaleli olduğum için bu rekor denemesini 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda gerçekleştirecek olmam benim için ayrıca anlamlı." diye konuştu.

Antalya'nın Kaş ilçesinde yapacağı rekor denemesi için antrenmanlarını bir süre Mısır'da sürdüreceğini kaydeden Şahika Ercümen, "Daha sonra Kaş'a geçerek son hazırlıklarımızı yapacağız. Antrenmanlarda 110 metreye kadar inmiştim. Geçtiğimiz seneki performansın biraz daha üzerine çıkarak, rekoru kırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yaptığı diğer dalışlarında olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapacağı dalışı da sosyal sorumluluk projesiyle birleştirdiğinin altını çizen Şahika Ercümen, şunları söyledi:

"Nesli tehlike altında olan canlı türlerine ve iklim değişikliğine dikkat çekmek istedim. Şehit çocuklarına destek projesini de sponsorumla birlikte gerçekleştireceğiz. Çok anlamlı ve gelecek nesilleri çok iyi motive edecek bir proje. Böyle bir projenin içinde olduğum için çok mutluyum."

Serbest dalış antrenörü Hüseyin Cavlı da milli sporcu Şahika'nın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydederek, "Önümüzde 2,5 aylık bir dönem var. Bu süre içerisinde antrenmanlarını en iyi şekilde yapıp hiç bir sorun yaşamadan rekorunu kıracağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından milli sporcu Şahika Ercümen, Sea Life Akvaryum'da bir gösteri dalışı gerçekleştirdi.

Milli sporcu, geçtiğimiz sene 100 metreye dalarak kırmaya çalıştığı dünya rekorunda baygınlık geçirmişti.

Yorumlar