Saha karıştı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı tatil

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Olaylardan sonra Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Saha karıştı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı tatil

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ikinci yarısında yaşanan olaylar sonunda önce siyah-beyazlı futbolcular ardından da karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitti. 

Ülker Stadı'ndaki maç 0-0 devam ederken, 57. dakikada Beşiktaş yedek kulübesiyle Fenerbahçeli taraftarlar arasında tartışma çıktı. Beşiktaşlı Tolga Zengin'le taraftarlar arasında çıkan hararetli tartışma sırasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına bir cisim isabet etti.

Bunun üzerine saha daha da karıştı. Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasına gitti. Bunun üzerine Mete Kalkavan ve yardımcıları da soyunma odasına hareket etti.

Fenerbahçeli futbolcular sahada hakemin vereceği kararı bekledi.

Hakem 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle maçı tatil etme kararı aldı. 

Diğer yandan soyunma odası koridorlarında da büyük kargaşa yaşandı.

Yabancı maddeler ilk yarıyı da durdurdu

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle de maç yaklaşık 5 dakika durdu.

İlk yarının son bölümünde Beşiktaşlı Ricardo Quaresma korner atışı kullanırken sahaya yabancı maddeler atıldı. Bunun üzerine hakem Mete Kalkavan önce dördüncü hakemin yanına geldi. Yabancı maddelerin atılmaya devam etmesiyle orta sahaya gelen Kalkavan, yardımcılarını da yanına çağırdı.

Yabancı maddelerin atıldığı tribüne giden Fenerbahçeli futbolcular, taraftarı sakinleştirmeye çalıştı. Hakem Kalkavan, yaklaşık 5 dakika sonra müsabakayı yeniden başlattı.

Şenol Güneş'in kafasına isabet eden yabancı maddenin hemen öncesinde de Querasma, atılan yabancı cisimler nedeniyle köşe vuruşunu kullanamadı.

Olaylar sonucunda hakem maçı tatil etti.

Öte yandan kırmızı kartın ardından Fenerbahçeli futbolcu Jose Fernandao ile Beşiktaş yedek kulübesi arasında gerginlik yaşandı. Tartışmayı araya girenler engelledi. 

BEŞİKTAŞ SAHADAN AYRILDI

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasından oynanan ve tatil edilen karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı kafile Ülker Stadı'ndan ayrıldı.

Maçın 57. dakikasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen ve kararın üzerinden yaklaşık 1,5 saat geçmesinin ardından Beşiktaş kafilesi takım otobüsüyle stadı terk etti.

Takımın çıkışı sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, siyah-beyazlı kafile olaysız şekilde BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne doğru yola çıktı.

TFF KARARINI HAFTAYA VERECEK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilen Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı için gelecek hafta karar verecek.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Müsabakanın akıbetiyle ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir. Maçta yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."

Yorumlar

TANER RASCI MACI FENER BAHCE HUKMEN KAYBERMISDIR..HAKEMLER HUKMEN YENILDI SAYAR INSALLAH..MAFYA RAKIMINDAN ANCAK BOYLE OLUR..BUNLARA PRIM VEREN HAKEMLERE YAZIKLAR OKSUN..SAHADA HUKMEN YIK SAYARDIM..BEN OLSAM..