Sağlam: Türk futbolcusu 30 günde 10 maçı kaldıracak kapasitede değil

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Türk futbolcusu 30 günde 10 tane maçı kaldıracak kapasite de değil.

Google Haberlere Abone ol
Sağlam: Türk futbolcusu 30 günde 10 maçı kaldıracak kapasitede değil

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Türk futbolcusu 30 günde 10 tane maçı kaldıracak kapasite de değil. Bu yüzden takımlar 24, 25 tane futbolcu ile sezona başlıyorlar. Bu gibi dönemlerde bu kadroları ekonomik olarak kullanarak bu türlü olumsuzluklardan performans düşüklüğünden ve sakatlıklardan oyuncularını uzaklaştırmaya çalışıyorlar." dedi.

Sağlam, takım olarak şuanda hem lig hem de Türkiye Kupası açısından sezon başında planladıkları gibi önemli bir yer de olduklarını söyledi. Sağlam, Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, takımın ligdeki ve Türkiye Kupası’ndaki durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Sezona başlarken Eskişehirspor olarak önümüzde hedefler koyduk." diyen, Sağlam, bunlardan bir tanesinin ligle alakalı olduğunu belirterek, "Kendi gücümüz, potansiyelimiz ve kadro kalitemiz doğrultusunda şöyle bir hedef belirledik, 'Eskişehirspor olarak önümüzdeki sezon Türk futbolunu Avrupa kupalarında temsil edebilirsek, Avrupa kupalarına katılabilirsek bizim için bu bir başarıdır.' dedik. Tabi diğer kulvarda Türkiye Kupası idi. Türkiye Kupası’nda da ilk oynadığımız Çıksalın maçında da hedefimizi çok net bir şekilde ortaya koyduk. Bu sezon Türkiye Kupası’nda hedefimiz ‘final oynamak ve kupayı kazanmak’ dedik. Tabi o günden bugüne çok maç oynadık." diye konuştu.

HEM SÜPER LİG'DE HEM KUPADA İSTEDİĞİMİZ YERDEYİZ

Birçok sıkıntılı dönemler yaşadıklarını aktaran Sağlam, ama bugün geldiğimiz nokta itibariyle bulunduklarını yeri değerlendirdikleri zaman Türkiye Kupası’nda son 4 takıma kaldıklarını ve hedefinin içerisinde olduklarını kaydetti. Sağlam, şöyle konuştu:

"Türkiye Lig’inde de şuanda altıncı sıradayız ki önümüzdeki sezon Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında oynayamayacak olmasını da göz önününde bulundurursak belki altıncı sırada olmanın bile Avrupa kupalarına katılabilecek bir netice olduğunu düşünürsek orada da hedefimizin içerisindeyiz diyebiliriz.

Biz bu işi toparlarsak hem lig de hem kupa da yaşamış olduğumuz olumsuzluklara rağmen sıkıntılara rağmen iki kulvarda çok rahatlıkla halen sezon başı belirlediğimiz hedeflerin içerisindeyiz diyebiliriz. Bu da bizim geldiğimiz nokta itibariyle başarılı olduğumuz ortaya koyar. Bunu çok fazla irdelemeye, farklı taraflara çekmeye gerek yok. Tabi lig de daha iyi yerlerde de olabilirdik. Basit puanlar kaybettik."

ANTALYA'DAN İYİ SONUÇLA DÖNMEK İSTİYORUZ

Hafta sonu oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçını da değerlendiren Sağlam, "Bu hafta Antalyaspor ile karşılaşacağız. Çok iyi bir rakibe karşı mücadele vereceğiz. O yüzden bu maçı çok önemsiyoruz ve inşaallah ciddi şekilde hazırlanıyoruz. O üzerimize düşen sorumluğu yerine getirip güzel sonuçla döneceğiz." diye konuştu.

TÜRK FUTBOLCUSU 30 GÜNDE 10 MAÇ YAPACAK KAPASİTE DE DEĞİL

Türk futbolcularının yoğun maç temposuna da değinen Sağlam, bu süreçte sakatlıklarla gelen sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. Türk futbolcularının yoğun tempo maç yapma kapasitelerinin düşük olduğunu belirten Sağlam, şöyle dedi:

"Türk futbolcusu 30, 32 günde 10 tane maçı kaldıracak kapasite de değil. Bu yüzden takımlar 24, 25 tane futbolcu ile sezona başlıyorlar. Bu gibi dönemlerde de işte bu kadroları, oyuncaları değiştirerek, ekonomik olarak kullanarak bu türlü olumsuzluklardan hem performans düşüklüğünden hem de sakatlıklardan oyuncularını uzaklaştırmaya çalışıyorlar."
CİHAN

Yorumlar