Sağlam: Cezalı bir takım olarak Avrupa kupalarında oynamak istemiyoruz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gelecek sezon Avrupa kupalarında olacaklarsa bunu şehir, takım ve taraftar bütünlüğü içerisinde gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlam: Cezalı bir takım olarak Avrupa kupalarında oynamak istemiyoruz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gelecek sezon Avrupa kupalarında olacaklarsa bunu şehir, takım ve taraftar bütünlüğü içerisinde gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi. Sağlam, "Senede bir kaç maç ceza alan bir kulübün taraftarı olarak Avrupa kupalarında oynamak istemiyoruz." dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tecrübeli Çalıştırıcı, "Süper Lig'de kalan 4 maçımızda birbirinden zorlu geçecek. Tabi bunların ilkini Kayseri Erciyesspor ile oynayacağız. Bir taraftan küme düşme sıkıntısı çeken bir takım ve beraberinde o mücadeleyi yapan takımları ilgilendirirken Bizim içinde ligde daha üst sıralara çıkabilme adına önemli bir karşılaşma olacak. Bu hafta ligde biraz daha yukarıya çıkmak zorundayız. Geçtiğimiz haftalarda gereksiz puan kayıpları yaşadık. Kalan 4 haftayı da iyi şekilde değerlendirip ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Profesyonel Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kendilerine veren cezaları da değerlendiren Sağlam, şöyle devam etti: "Hedefi Avrupa kupaları olan ve bu hedef doğrultusunda çok önemli adımlar atan bir takımız biz. Eğer biz önümüzdeki sene Avrupa kupalarında oynayacaksak şehir, kulüp ve taraftar bütünlüğü içerisinde gerçekleştirmemiz lazım. Senede bir kaç maç ceza alan bir kulübün taraftarı olarak Avrupa kupalarında oynamak istemiyoruz açıkçası. Taraftarımız kendilerini biraz daha kontrol etmek zorundalar. Bunu bir kaç defa duydum. 'İşte bize ediyorlar biz de ediyoruz" böyle bir şey yok. Biz Eskişehirspor isek o zaman diğerlerinden farklı olmak zorundayız. Her küfür edene küfür ile karşılık vermemek zorundayız. Kendimizi kontrol edip, takımımıza zarar vermemek zorundayız. Ekonomik sıkıntı içerisinde olan bir takımın ceza yememesi gerekiyor. İşte Bu önümüzdeki maçlarda taraftarımızdan yoksun olarak bu maçlarımızı oynuyoruz. Bu da farklı bir sıkıntı o yüzden bu tür konularda biraz daha kendimizi kontrol etmemiz lazım."

"BİR SÖZ SÖYLEDİYSEK HEP ARKASINDA DURDUK"

Sezon sonunda takımdan ayrılacak mısınız? şeklindeki soruya Sağlam, "Ayrılacağımız ve gideceğimiz yönünde çok ciddi bir şekilde haberler yapıldı. şimdide sezon sonuyla alakalı haberler yapılıyor. Bizi bu ülkede insanlar tanıyor ve biliyor. Bir söz söylediysek bununda hep arkasında olduk. Şu anda böyle bir şey kesinlikle yok." diye cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar