Sadettin Saran, Fenerbahçe'de başkanlığa aday

- Eski Fenerbahçeli yönetici Saran: "Ciddi bir teveccüh var. Sayın Aziz Yıldırım, 'Yargıtay'da aklanınca bırakacağım' dedi. Sağlığımız engel olmazsa kongrede ben de adayım" - "Ali Koç aday olacaksa ben illa aday olmak için aday olmayacağım. Ali Koç'u destekleriz. Aday olmazsa çıkarım" - "Bu kadar harcanan paraya rağmen Fenerbahçe'yi iyi bulmuyorum ama toparlayacağını da görüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Sadettin Saran, Fenerbahçe'de başkanlığa aday


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübünden ihraç edildikten sonra girdiği hukuk mücadelesini kazandığını ve üyeliğe döndüğünü belirten eski yönetici Sadettin Saran, sarı-lacivertli kulübün başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Saran, Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) yenilenen genel merkez binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Davayı kazandım. İtirazlara rağmen geri döndüm. Bugün yarın resmileşecek. Evraklarım kulüpte." diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, beraat ettiği futbolda şike davasında, Yargıtay'ın mahkemenin kararını onaylamasından sonra başkanlığı bırakacağını açıkladığını hatırlatan Saran, "Ciddi bir teveccüh var. Sayın Aziz Yıldırım, 'Yargıtay'da aklanınca bırakacağım' dedi. Sağlığımız engel olmazsa kongrede ben de adayım. Aziz Bey, Ali Koç'u destekleyeceğini söyledi. Ali Koç aday olacaksa ben illa aday olmak için aday olmayacağım. Ali Koç'u destekleriz. Aday olmazsa çıkarım." ifadelerini kullandı.


- "Fenerbahçe'yi iyi bulmuyorum ama toparlayacağını da görüyorum"


Sadettin Saran, Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta sonunda 9. sırada bulunan Fenerbahçe'nin başarısız olduğunu ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın toparlanacağına inandığını belirten Saran, "Bu kadar harcanan paraya rağmen Fenerbahçe'yi iyi bulmuyorum ama toparlayacağını da görüyorum. Yine şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olacağını düşünüyorum. Harcanan paraları, elimizdeki futbolcuları dikkate aldığımızda, takımın çok daha iyi yerde olması lazım." şeklinde görüş belirtti.

Sezon başında yaşanan teknik direktör değişikliğini değerlendiren sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi, "Artık olan oldu. Dick Advocaat iyi bir hoca. Böyle bir şey olacaksa keşke daha önceden yapılsaydı. Artık onu desteklemek lazım." açıklamasında bulundu.

Saran, Fenerbahçe taraftarının maçlara ilgi göstermemesine de değinerek, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü taraftarından geliyor. Bu önemli bir sıkıntı ama yavaş yavaş artacağını düşünüyorum. Geçen sezon yapılan hatalar, çok kıymetli futbolcuların bedelsiz rakip takıma gitmeleri bir kırıklık oluşturdu ama futbol düzeldikçe, başarı geldikçe stat yavaş yavaş dolacaktır. Başka türlü de şampiyonluk gelmez." diye konuştu.


- Saran, yenilenen TSYD binasını hizmete açtı


Sadettin Saran, TSYD'nin Levent'teki genel merkezinde bulunan ve katkılarıyla yenilenen binanın açılışını yaptı.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ile kurdele kesen Saran, "Bunun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Tongsir ise Sadettin Saran'ın sporcu dostu olduğunu belirterek, "Sporcu dostu Sadettin Saran, aynı zamanda gazetecilerin ve spor yazarlarının da dostu. Bize büyük bir hizmette bulundu. Derneğim adına kendisine şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Saran, açılıştan sonra TSYD Başkanı Tongsir ile yenilenen binayı gezdi.

Yorumlar