Sabri Sarıoğlu: Kulübün menfaatlerine uyarsa ayrılabilirim

Galatasaray’ın tecrübeli oyuncularından Sabri Sarıoğlu, kulübün menfaatlerine uyarsa o zaman Galatasaray'dan ayrılabileceğini söyledi.Galatasaray Dergisi’ne açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu, Fatih Terim’in takımın başından ayrılmasından...

Google Haberlere Abone ol
Sabri Sarıoğlu: Kulübün menfaatlerine uyarsa ayrılabilirim

Galatasaray’ın tecrübeli oyuncularından Sabri Sarıoğlu, kulübün menfaatlerine uyarsa o zaman Galatasaray'dan ayrılabileceğini söyledi.

Galatasaray Dergisi’ne açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu, Fatih Terim’in takımın başından ayrılmasından sonra şaşırdıklarını belirterek, "Fatih Hoca ile iki sene üst üste şampiyonluk yaşamışız; beklemiyorduk. Fakat şöyle de bir durum var; bizler Galatasaray Camiasının işçileriyiz, profesyonel futbolcusuyuz. Camianın en yetkili karar mercii başkanımızdır, o neye karar verirse saygı duyup, uymamız gerekir." dedi.

Kendisine sorulan "Mancini, takımın başına geldikten sonra toparlanma beklenirken fark bir türlü kapanmadı. Puan farkının çok olması üzerinizde baskı yarattı mı?” sorusuna Sabri, "Hoca gelir gelmez ilk maçımızda, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus karşısında çıktık ve iyi bir sonuçla döndük. Ama lig bambaşka bir atmosfere sahip. Şampiyonluk yolunda son dakikada alınan puanlar size büyük moral aşılar. Fenerbahçe bu sene bunu çok yaşadı. Biz her şeye rağmen geriden yetişebilirdik. Başında da söyledim, deplasmanda çok gereksiz puanlar kaybettik. Şunu da belirtelim, yeni hoca demek, yeni bir anlayış ve o anlayışa adaptasyon demek. Bu da bir süreç alıyor." diye cevap verdi.

Sabri Sarıoğlu, taraftarın tepkisinden olumsuz etkilenip etkilenmediğini ise şöyle yorumladı: "Ben yapı olarak çok sabırlı bir insanım. Yıllarca da bunu gösterdim. Herkes böyle olmayabilir. Selçuk’ta olduğu gibi. Benim de sevindiğim ya da üzüldüğüm dönemler oldu. Üzülerek bir sonuca varamazsınız. Yapım gereği sabırlı bir insanım. Mesela bir ara taraftar şut atmama tepki gösteriyordu ama futbolda denemeden gol olmaz. Ben sağ bek oynuyorum. Toplasan bir maçta bir ya da iki şut çekebilirsin. Taraftarın da tepkisi olabilir, olağan bir şey bu. Ama bir yandan da denemek zorundasın. Bir zaman sonra öyle bir hal aldı ki, 10 şutun 9’unu gol atsam, “o birini nasıl atamaz” gibi bir algı oluştu. Çok kafayı takmamak lazım, yoksa sahaya daha çok olumsuzluk yansıyor."

"KULÜBÜN MENFAATLERİ UYARSA O ZAMAN AYRILABİLİRİM"

İtalya’dan teklifler gelmesine rağmen Galatasaray’dan neden ayrılmadığını ise Sabri, şöyle açıkladı: "O günkü şartlar uymadı. Her açıklamamda söyledim, 'ben Galatasaray’ın evladıyım burada yetiştim, gözümü burada açtım, ikinci evim burası. Galatasaray’ın menfaatlerine uyarsa, o zaman ayrılırım. Ayrılırsam da sadece yurt dışında oynarım' dedim. O zaman bu menfaatler oluşmadı, kısmet değilmiş. Sonuçta ben Avrupa’nın en önemli takımlarından birinde oynuyorum, Galatasaray forması giyiyorum ve bundan da gurur duyuyorum."

Dergide kendisine sorulan "Gelecek sezondan ne bekliyorsunuz? Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde mücadele edecek Galatasaray. Önce Avrupa mı, yoksa Türkiye mi? Bir öncelik sırası olmalı mı?" sorusuna ise takımın tecrübeli oyuncusu, "Kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibiz ama sonuçta ne kadar kaliteli oyunculardan kurulu olsanız da, sahada o mücadeleyi vermediğinizde veya girdiğiniz pozisyonları atamadığınızda şampiyon olamıyorsunuz. Dünyanın en iyi takımlarının bile, böyle inişleri çıkışları var. Bu sene Manchester United da şampiyon olamadı. Herkes ister her sene şampiyon olmayı. Biz iki sene şampiyon olduk ve sonuçta rakiplerimiz daha da hırslandı, şampiyonluğa susadılar. Amacımız seneye şampiyon olup 4. yıldızı ilk takan takım olmak." karşılığını verdi.

Öte yandan Sabri Sarıoğlu, gelecek sezon ligde uygulanacak olan 5+3 yabancı kuralı hakkında ise şunları kaydetti: "Sonuçta dengeyi kurmak lazım. Çözümü bulacak olan yöneticiler. Yabancı sınırı serbest de olsa ben her zaman rekabete varım. Ne karar verilirse saygı duymak zorundayız."

CİHAN

Yorumlar