Sabri Sarıoğlu: İnşallah 9 sene sonra kupayı alacağız

Galatasaray takımının kaptanı Sabri Sarıoğlu, yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında 9 sene sonra kupayı kaldıracaklarını söyledi.Ziraat Türkiye Kupası final maçında yarın oynanacak Galatasaray - Eskişehirspor maçı öncesi her...

Google Haberlere Abone ol
Sabri Sarıoğlu: İnşallah 9 sene sonra kupayı alacağız

Galatasaray takımının kaptanı Sabri Sarıoğlu, yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında 9 sene sonra kupayı kaldıracaklarını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında yarın oynanacak Galatasaray - Eskişehirspor maçı öncesi her iki takımın kaptanı Sabri Sarıoğlu ve Sezgin Çoşkun ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi her iki kaptan da kupa ile poz verdi.

Sarı kırmızılı takımın kaptanı Sabri Sarıoğlu, "Uzun bir kupa periyotundan sonra finale geldik. Yarın herkes bu heyecanı yaşayacak. Çekişmeli ve güzel bir maç olsun. Kazanmak için sahada ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Rakip takım arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Ligde şampiyonluğu kaçırdık. Kupayı kazanarak taraftarımızın gönlünü almak istiyoruz." dedi.

İki takım açısından uzun zamandır kupanın kaldırılmadığını hatırlatan kaptan, "İnşallah 9 seneden sonra kupayı kaldırırız. Deplasman karnemiz kötüydü bu yıl. Ama yarın tribünler eşit olduğu için kendimizi deplasmanda hissetmeyeceğiz. Gençler maçında kabus gördük, sonra uyandık. Bizim hedefimiz ikinci olmak. Malum Fener ceza aldığı için Avrupa'ya direkt gideceğiz." diye konuştu.

Galatasaray'daki beklentilerinin sorulması sonrası ise Sabri Sarıoğlu şöyle konuştu: "Ben sadece sahaya çıkıp varımı yoğumu ortaya koyan biriyim. Son maçta da öyle yaptığımı düşünüyorum. İnşallah hocam yarın izin verirse seve seve çıkıp oynamak isterim. Buraya bütün personel olarak geldik. Biz sadece futbol takımından ibaret değiliz. Çimcimizden, aşçımıza herkes biriz. Futbolcu, hocanın kararlarını biraz hisseder. Bazı hocalar hafta başında belli eder kimin oynayacağını. Mancini böyle değil. Daha hâlâ kafasındaki 11'i bilen yok. Bu da futbolcuyu heyecanlandırıyor. Sabırla ve merakla kimin oynayacağını bekliyoruz."

Eskişehirspor'un kaptanı Sezgin Çoşkun ise "Biz çok heyecanlıyız. 27 yıl sonra final oynayacağız. 43 yıl sonra da kupayı kazanma fırsatı yakaladık. Kendi adımıza tarih yazmak istiyoruz. Maçın centilmence geçmesini istiyoruz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Üç dört haftadır ligde iyi oynamıyorduk. Performans düşüklüğümüz oldu. Biz biraz da kupaya odaklanmıştık. O yüzden bu düşüş yaşandı. Biz Konya'da daha önce Aydın'ı yenerek Süper Lig'e çıkmıştık. Yine bir finalde kupayı kaldırmak için Konya'yı istedi taraftarımız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar