Rusya Premier Ligi'nde heyecan dorukta

Rusya Premier Ligi 28. haftasında lider Zenit ile takipçisi Lokomotiv Moskova karşı karşıya gelerek birincilik için kozlarını paylaşacak. CSKA Moskova ise Amkar'ı yenerek rakiplerinin maçından hayırlı haber almanın hayalini kuruyor.Rusya Premier...

Google Haberlere Abone ol
Rusya Premier Ligi'nde heyecan dorukta

Rusya Premier Ligi 28. haftasında lider Zenit ile takipçisi Lokomotiv Moskova karşı karşıya gelerek birincilik için kozlarını paylaşacak. CSKA Moskova ise Amkar'ı yenerek rakiplerinin maçından hayırlı haber almanın hayalini kuruyor.

Rusya Premier Ligi'nde 27 hafta geride kalırken ilk üçe girecek takımlar belli oldu, ancak şampiyonun kim olacağı henüz netlik kazanmadı. 59 puanla lider konumundaki Zenit ile 58 puanlı Lokomotiv Moskova ligin en kritik karşılaşmasına çıkacak.

Zenit rakibini yenerek puan farkını dörde çıkarmayı planlarken, Lokomotiv Moskova ise öne geçmenin hesaplarını yapıyor. Matematiksel olarak şampiyonluk şansı bulunan CSKA Moskova ise rakiplerinin berabere kalmasını arzu ediyor.

Karşılaşmayı Zenit kazanması durumunda son iki haftaya daha rahat girecek. Zenit kaybetmesi halinde Lokomotiv Moskova rakibinin iki puan önüne geçerek avantaj elde edecek. Zenit – Lokomotiv Moskova maçının berabere bitmesi ve CSKA Moskova’nın da galip gelmesi durumunda şampiyonluk yarışı iyice kızışacak.

Fikstüre bakıldığında Zenit'i zor maçlar bekliyor. Zenit gelecek hafta en zor rakibi Lokomotiv Moskova deplasmanına gidecek. Daha sonra ligin zorlu ekiplerinden Dinamo Moskova’yı ağırlayacak olan Zenit yine kolay kolay yenilmeyen Kuban deplasmanına gidecek.

Lokomotiv Moskova’da en az Zenit kadar zorlu karşılaşmalara çıkacak. Haftaya lider Zenit ile oynayacak olan Lokomotiv daha sonra Rostov ve CSKA Moskova deplasmanlarına gidecek.

Rakiplerine göre daha avantajlı görünen CSKA Moskova, Amkar deplasmanına gidecek ve Tomsk ile Lokomotiv’i kendi sahasında ağırlayacak.

Amkar – CSKA Moskova maçı 2 Mayıs’ta Lokomotiv Moskova – Zenit karşılaşması ise 4 Mayıs’ta yapılacak.

CİHAN

Yorumlar