Rusya Futbol Birliği’ni CAS’a dava ederek kazanan Rostov, Avrupa Ligi’ne gidecek

Avrupa Ligi’ne gitmesi için gereken lisans izinlerini Rusya Futbol Birliği’nden (RFS) alamayan Rostov takımı Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurmuştu. Lehine karar çıkan Rostov’da Avrupa Ligi’ne gitme sevinci yaşanıyor.    K

Google Haberlere Abone ol
Rusya Futbol Birliği’ni CAS’a dava ederek kazanan Rostov, Avrupa Ligi’ne gidecek

Avrupa Ligi’ne gitmesi için gereken lisans izinlerini Rusya Futbol Birliği’nden (RFS) alamayan Rostov takımı Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurmuştu. Lehine karar çıkan Rostov’da Avrupa Ligi’ne gitme sevinci yaşanıyor.

    Krasnodar takımını yenerek Rusya Kupası’nı kazanan Rostov, Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanmıştı. Ancak, maddi sıkıntılar yaşadığı gerekçesiyle RFS, Rostov takımına Avrupa Ligi’ne katılabilmesi için gereken lisans belgelerini vermemişti. Hemen bu haberin ardından RFS, Avrupa Ligi’ne Rostov’un yerine ligi 6. sırada tamamlayan Spartak Moskova’nın gideceğini açıklamıştı. Bunun üzerine RFS’yi, CAS’a dava eden Rostov haklı bulunarak tekrar Avrupa Ligi’ne gitmek için karar verildi.

    Rostov Takımı Başkan Yardımcısı Aleksandr Şikunov evraklarında sorun olmadığı için davayı kazandıklarını belirtti. Şikunov, “Rusya Futbol Birliği’nin neden bize lisans vermek istemediği hala bir sır. Haklı olduğumuzdan emin olmasaydık CAS’a gitmezdik.” diye konuştu.

    Bu arada ligi 6. bitiren ve Rostov’un yerine Avrupa Ligi’ne gitme hayali kuran Spartak Moskova’nın sevinci yarıda kaldı.

    2013-2014 sezonu Rusya Premier Ligi sonuçlarına göre CSKA Moskova ile Zenit Şampiyonlar Ligi’ne gidecek, Lokomotiv Moskova, Dinamo Moskova, Krasnodar ve Rusya Kupası’nı kazanan Rostov ise Avrupa Ligi’ne katılacak. CİHAN

Yorumlar