Rusya, 2018 Dünya Kupası bayrağını devraldı

FIFA Başkanı Joseph Blatter, 2018 Dünya Kupası bayrağını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teslim etti.2014 Dünya Kupası’nın oynadığı Maracana Stadyumu’nda düzenlenen törende FIFA Başkanı Blatter, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’ya...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, 2018 Dünya Kupası bayrağını devraldı

FIFA Başkanı Joseph Blatter, 2018 Dünya Kupası bayrağını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teslim etti.

2014 Dünya Kupası’nın oynadığı Maracana Stadyumu’nda düzenlenen törende FIFA Başkanı Blatter, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’ya verildiği anlamını taşıyan imzalı sertifikayı Putin’e teslim etti. Ayrıca Rus lider ve törende bulunan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’e birer imzalı dünya kupası toplarından hediye edildi.

Devrim teslim töreninde konuşma yapan Blatter, “Brezilya’da yapılan şampiyonanın bir fikri vardı, o da insanları birleştirmek, barış ve ayrımcılıkla mücadele idi. Bayrağı devralan ülkenin bir sorumluluğu var. Eminim ki Rusya bu sorumluğu üstlenecek ve bize unutulmaz bir şampiyona düzenleyecek.” diye konuştu.

Brezilya'nın bir kez daha en büyük futbol şölenine ev sahipliği yaptığı için gururlu olduğunu dile getiren Rousseff, “Buraya turist yada resmi görevli gelen herkes buranın misafirperverlik ve mutluluk anılarıyla dönecektir. Rusya’ya başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Brezilyalı meslektaşını tebrik eden Putin ise futbolun sosyal sorunları çözmeye katkı sağladığını söyledi. Putin, “Bizim görevimiz hocalara, futbolculara, uzman ve taraftarlara en iyi şartları hazırlamak. Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma şerefini yaşamamıza fırsat veren Blatter ve FIFA yetkililerine teşekkür ediyorum. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

2018 Dünya Kupası maçları Rusya’nın başta Moskova olmak üzere St. Petersburg, Kaliningrad, Nijni-Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov-na-Donu, Soçi ve Ekaterinburg şehirlerinde oynanacak. CİHAN

Yorumlar