Rüştü Reçber: Rijkaard beni neden oynatmadı anlayamadım

Eski milli kaleci Rüştü Reçber, Konya KYK Alâeddin Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rüştü Reçber: Rijkaard beni neden oynatmadı anlayamadım

Eski milli kaleci Rüştü Reçber, Konya KYK Alâeddin Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Üniversitelilerin sevgi seli ile karşılanan milli futbolcu, futbolu bırakalı henüz 1,5 yıl olduğunu söyledi.

Rüştü Reçber, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, spora olan ilgiyi artırmak amacıyla alanında başarılı sporcularla gençleri buluşturduğu 'Büyük Adımlar Projesi' kapsamında Konya'ya geldi. Milli futbolcu, TRT spor sunucusu Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek 'Hayallerin Tecrübeyle Buluşması' konulu panele gelişinde KYK Alâeddin Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılandı.

Öğrencilerin fotoğraf çektirme isteklerini kırmayan milli kaleci, daha sonra kafeteryada gerçekleştirilen panele geçti. Burada spor spikeri Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Rüştü Reçber, futbolculuk günlerinden bahsetti.

Futbolculuk hayatının anlatıldığı bir sunumun ardından konuşan Reçber, futbolu bırakalı henüz 1,5 yıl olduğunu belirtti. Reçber, futbolculuğunda kendisine gösterilen sevgi ve ilgiyi üniversiteye gelişinde kendisine tekrar yaşattıkları için öğrencilere teşekkür etti.

Kendisinin 1990'lı yılların başında Fatih Terim'in Anadolu'daki futbolcu arayışının bir ürünü olduğunu söyleyen Reçber, aynı çalışmaların şu günlerde de devam ettiğini dile getirdi. Kendi jenarasyonlarının Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirten Rüştü, dünya üçüncülüğünün de bu dönemde geldiğine dikkat çekti.

Barcelona'da oynadığı dönemlerde yaşadığı sıkıntılardan bahseden Reçber, Rijkaard'ın o dönemde kendisini anlamadığı bir sebeple oynatmadığını ve o yüzden kulübünden ayrılarak Fenerbahçe'ye döndüğünü dile getirdi.

Salonu baştan sona dolduran öğrencilerin sorularını cevaplayan Reçber, yapılan çekilişte ismi çıkan öğrenciler için forma imzaladı.

Programın sonunda KYK Bölge Müdürlüğü adına Rüştü Reçber'e bir plaket verdi.
CİHAN

Yorumlar