Rüştü Reçber: Başarı, başarılı ayakların tesadüfen bir arada olmasıyla geldi

Türk futbolunun eski yıldızlarından Rüştü Reçber, A Milli Takım'ın geçmişte başarılı ayakların tesadüfen bir arada olmasıyla başarılı olduğunu söyledi.Bir Dilek Tut Derneği'nin düzenlemiş olduğu sosyal sorumluluk projesine destek...

Google Haberlere Abone ol
Rüştü Reçber: Başarı, başarılı ayakların tesadüfen bir arada olmasıyla geldi

Türk futbolunun eski yıldızlarından Rüştü Reçber, A Milli Takım'ın geçmişte başarılı ayakların tesadüfen bir arada olmasıyla başarılı olduğunu söyledi.

Bir Dilek Tut Derneği'nin düzenlemiş olduğu sosyal sorumluluk projesine destek olmak amacıyla katılan Rüştü Reçber, çıkışta medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin ligi şampiyon olarak bitirmesini yorumlayan eski milli futbolcu, "Tüm takımları gözönüne alırsak, yaşanan süreçler içinde ortaya konan oyunları göz önüne alırsak bence şampiyon tüm kamouyunun takdir ettiği şekilde Fenerbahçe idi ve onlar oldu." dedi.

BAŞARILI AYAKLARIN TESADÜFEN BİR ARADA OLMASIYLA BAŞARILI OLDUK

Brezilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin olmaması nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade eden Rüştü Reçber, geçmişte başarılı ayakların tesadüfen bir arada olmasıyla başarılı olunduğunu ifade etti. Rüştü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Brezilya'da bir dünya kupası var; ama maalesef biz yokuz, üzüntü duyuyorum. Biz bir türlü devamlı turnuvalara katılan bir takım olma istikrarını yakalayamadık. Sürekli turnuvaya katılan bir takım oluşturamadık. Tabiki arada başarılar oldu. Bu da başarılı ayakların tesadüfen bir arada olmasıyla olan başarılardı. Dolayısıyla 30-40 yılda yeteneklilerin bir araya gelmesini beklemekten ziyade asıl soru şu olmalı. Biz neden devamlı turnuvalara katılacak bir takım oluşturamıyoruz. Bunun cevabını vermek lazım. Bunlar yapılırsa bir Almanya, Brezilya ve İspanya gibi her zaman turnuvalara katılan bir takım oluruz."

Rüştü Reçber, futboldan hiçbir zaman kopmayacağını yakında idari bir birimde görev alacağını açıkladı.

AZİZ YILDIRIM'IN TARAFTARLARA TEPKİSİ

Öte yandan pazar günü Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamasını yaptığı gecede Başkan Aziz Yıldırım'ın taraftarlara göstermiş olduğu tepkiler üzerine Rüştü, "Öyle bir gecede öyle bir zamanda bir taraftar grubunun yapmış olduğu tezahürat yanlıştır. Başkan bunları dile getirdi. Gerekli konuşmayı yaptı. Ağır mı konuştu beni ilgilendirmez. Orada ter akıtan mücadele eden futbolcular ve teknik heyet vardı. Yapılan saygısızlığa başkan gerekli cevabı verdi." diye konuştu.

Öte yandan büyük takımlar arasında yaşanan gerilimlerde ise asıl sorunun yöneticilerin zihniyetinden kaynaklandığını ifade etti.

Rüştü Reçber, Fenerbahçeli Volkan Demirel'in Kardemir Karabükspor maçında 'şampiyon Fenerbahçe' yazılı kağıdı kameralara göstermesini ise eski milli oyuncu, "Ben bunun ne amaçla yapıldığını bilmiyorum. Doğru mu yanlış mı bilemem. Bana göre gereksiz hareketti." diyerek sözlerini tamamladı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE KATKIDA BULUNDU

Bu arada Rüştü Reçber adidas'ın sponsor olduğu sosyal sorumluluk projesini tanıttı

adidas, partneri olduğu ve Resmi Maç Topu'nu ürettiği 2014 FIFA Dünya Kupası için gerçekleştirmekte olduğu bir çok kampanyanın yanı sıra, iletişim çalışmaları kapsamında, Türkiye'de Bir Dilek Tut Derneği ile birlikte sosyal sorumluluk projesine imza attı.

"Top Sizde" adlı proje için 50 adet 2014 FIFA Dünya Kupası topu adidas Brazuca'yı derneğe bağışladı. Bu toplar, 2002'de FIFA Dünya Kupası'nda 3. olan adidas'ın sponsor olduğu efsane Türk Milli Takımı kadrosu tarafından imzalandı. Sınırlı sayıda satışa sunulan imzalı topların lansmanı Sheraton Maslak'ta düzenlenen etkinlikte yapıldı.

2014 Dünya Kupası topu Brazuca'ların yanı sıra efsane takımın futbolcularının özel olarak imzaladığı bir adet 2002 Dünya Kupası topu Fevernova'nın da aynı etkinlikte açık arttırmayla satışa sunulduğu duyuruldu.

Dünya Kupası atmosferinde gerçekleşen etkinlikte, 1970 yılından bu yana tüm FIFA Dünya Kupası toplarını üretmekte olan adidas, bugüne kadar ürettiği tüm toplardan oluşan tarihi top setini sergiledi. Aynı sergide, Dünya Kupası'na katılacak ülkelerin formaları ve büyük boy bir adidas Brazuca maketi de yer aldı.

CİHAN

Yorumlar