Rus rakibine üç sette kaybeden Çağla Büyükakçay, ikincilikte kaldı

Kazakistan'ın başkenti Astana’daki zorlu turnuvanın finalinde Rus rakibine üç sette 2-1 kaybeden Çağla Büyükakçay, ikincilikte kaldı.Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla...

Google Haberlere Abone ol
Rus rakibine üç sette kaybeden Çağla Büyükakçay, ikincilikte kaldı

Kazakistan'ın başkenti Astana’daki zorlu turnuvanın finalinde Rus rakibine üç sette 2-1 kaybeden Çağla Büyükakçay, ikincilikte kaldı.

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Kazakistan’ın başkenti Astana’dan ikincilik ödülüyle ayrıldı.

Bu düzeydeki bir turnuvada ilk kez finale çıkarak kariyerinin en önemli başarısını yakalayan Çağla, şampiyonluk maçında Rus Vitalia Diatçenko ile karşı karşıya geldi. Klasmanın 289. basamağında yer alan Diatçenko önünde mücadeleyi final setine götürse de kontrolü üçüncü sette rakibine devreden Büyükakçay, 6-4, 3-6, 6-2 ile mağlup olarak ikincilikte kaldı.

Başarılı Astana macerasını, kendisini dünya sıralamasında daha üst basamaklara taşıyacak 85 puan ile tamamlayan Çağla, birkaç günlük dinlenmenin ardından sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık’ın elemeleri için hazırlıklara başlayacak.

CİHAN

Yorumlar