Rus basını: Spartak Moskova, Murat Yakın konusunda uzlaşı sağlayamıyor

Rus basını, Türk asıllı İsviçreli teknik direktör Murat Yakın’ın alınması ile ilgili Rusya ekibi Spartak Moskova yöneticilerinin henüz ortak karar almadığını iddia etti. Daha önce Türk basınında çıkan haberlerde Yakın’ın Spartak...

Google Haberlere Abone ol
Rus basını: Spartak Moskova, Murat Yakın konusunda uzlaşı sağlayamıyor

Rus basını, Türk asıllı İsviçreli teknik direktör Murat Yakın’ın alınması ile ilgili Rusya ekibi Spartak Moskova yöneticilerinin henüz ortak karar almadığını iddia etti. Daha önce Türk basınında çıkan haberlerde Yakın’ın Spartak Moskova ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı iddia edilmişti.

Rus Vedomosti gazetesi, Spartak Moskova’nın 39 yaşındaki çalıştırıcı ile anlaştığını henüz resmi şekilde doğrulamadığına dikkat çekti. 30 Mayıs’ta açıklamaların resmi şekilde yapılmadığına işaret eden gazeteye göre, Spartak Moskova sahipleri ve yöneticileri arasında yapılan istişarede Yakın ile ilgili uzlaşı sağlanamadı.

Rus spor yorumcusu Dmitri Zelyonov da, Yakın’ın “ çok yönlü bir teknik direktör” olduğuna, fakat yaşının henüz 40’ı doldurmadığına dikkat çekti. Zelyonov, Spartak’ın genç bir elemana itibar etmediğini de savundu. Rus yorumcu Yakın ile sözleşmenin imzalanmadığını iddia ederek, “Sözleşme henüz imzalanmadı, Spartak’ın hissedarları arasında bazı isimler Yakın’ın adaylığına kesinlikle karşı çıkıyor. Edindiğimiz bilgiye göre iki taraf arasında prensip anlaşması sağlanmasına rağmen olay son anda bir engele takıldı. Eğer bu engel olmasaydı, Yakın muhtemelen kamuoyu, basına tanıtılacaktı.” diye iddialarda bulundu.

Rus basını, Yakın’ın Basel’i İsviçre Ligi’nde iki yıl üst üste şampiyon yapıp Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkarma başarısı gösterdiğini de hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar