Rus atlet Klishina'ya Rio izni çıktı

- Klishina, Stepanova'dan sonra yarışmalara katılmasına izin verilen 2'nci Rus atlet oldu

Google Haberlere Abone ol
Rus atlet Klishina'ya Rio izni çıktı


ANKARA (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rus uzun atlamacı Darya Klishina'nın, uluslararası etkinliklerde tarafsız sporcu olarak yarışabileceğini açıkladı.

IAAF'den yapılan açıklamaya göre, doping inceleme kurulu, kendilerine başvuruda bulunan 136 Rus atletten biri olan Darya Klishina'nın, uluslararası yarışmalara, tarafsız sporcu olarak katılabileceğini belirtti. 25 yaşındaki Klishina'nın yarışmasına herhangi bir engel olmadığı ancak katılmak istediği etkinliğin organizatörlerinin de onay vermesi gerektiği hatırlatıldı.

Kadınlar uzun atlamada 2011 ve 2013 Avrupa salon şampiyonu Klishina böylece Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin 5-21 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2016 Olimpiyatları'nda, olimpiyat bayrağı altında mücadele edebilecek.

Doping gerekçesiyle Rusya'nın üyeliğini askıya alan IAAF, Dünya Dopingle Mücadele Ajansına (WADA) bilgiler vererek yardımcı olduğu için Rus atlet Yuliya Stepanova'ya da Rio 2016'ya bireysel olarak katılma hakkı vermişti.

WADA tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Rusya bayrağı altında yarışabilmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran 68 atletle ilgili karar, 21 Temmuz'a kadar duyurulacak. Bu isimler arasında Klishina da bulunuyor.

Yorumlar