Rostov, UEFA ile sorununu çözemezse Avrupa'ya Sparak Moskova gidecek

Rusya Kupası'nı kazanarak Avrupa Ligi'ne gitme hakkı elde eden Rostov'a, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA) ret gelince Spartak Moskova ümitlendi.UEFA Avrupa Ligi'ne kupadan gitme hakkı elde eden Rostov'a mali problemlerinden dolayı...

Google Haberlere Abone ol
Rostov, UEFA ile sorununu çözemezse Avrupa'ya Sparak Moskova gidecek

Rusya Kupası'nı kazanarak Avrupa Ligi'ne gitme hakkı elde eden Rostov'a, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA) ret gelince Spartak Moskova ümitlendi.

UEFA Avrupa Ligi'ne kupadan gitme hakkı elde eden Rostov'a mali problemlerinden dolayı UEFA'dan izin çıkmadı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Rusya Futbol Birliği (RFS), Rostov'un yerine ligi 6. sırada tamamlayan Spartak Moskova'nın gideceğini açıkladı. Bu açıklamaya tepki gösteren Rostov, gerekirse olayı Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) kadar taşıyacağını duyurdu.

Mali problemlerinin bulunduğunu kabul eden Rostov takımın sorununu gidermeye çalıyor. Ancak daha kesin karar verilmeden RFS'nin Spartak Moskova'dan yana bir açıklama yapmasına tepki gösteriyor.

Konuyla ilgili sessizliğini koruyan Spartak Moskova'lı yetkililer şimdilik verilecek son kararları bekliyor. Eğer UEFA'dan çıkan son karar da Rostov'un aleyhine olursa Spartak Moskova Avrupa'da boy gösterecek.

2013-2014 sezonu sonuçlarına göre Rusya'dan CSKA Moskova ile Zenit Şampiyonlar Ligi'ne gidecek, Lokomotiv Moskova, Dinamo Moskova ve Krasnodar ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

Rusya Kupası'nda Krasnodar ile final oynayan ve kupayı kazanan Rostov ise kupa statüsünden UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elode etmişti.

CİHAN

Yorumlar