Ronaldo haberde Messi’yi geçti

Interpress’in dünyadaki yıldız sporcuların Türkiye'deki haber yansımaları üzerine yaptığı araştırmada, en çok Portekizli yıldız Ronaldo’nun konuşulduğu belirlenirken, Mesut Özdil’in de bin haberi geçerek ilk 10 sıra içinde kendine yer bulduğu ortaya çıkt.

Google Haberlere Abone ol
Ronaldo haberde Messi’yi geçti

Interpress’in dünyadaki yıldız sporcuların Türkiye'deki haber yansımaları üzerine yaptığı araştırmada, en çok Portekizli yıldız Ronaldo’nun konuşulduğu belirlenirken, Mesut Özdil’in de bin haberi geçerek ilk 10 sıra içinde kendine yer bulduğu ortaya çıktı.

2013 yılında yazılı basında çıkan spor haberleri içinde dünyadaki sporcular arasında en çok Portekizli Ronaldo’nun isminin yer aldığı belirlendi. Medya takip ajansı Interpress’in Türkiye'deki spor sayfaları üzerine yaptığı araştırmada, Real Madrid’in dünyaca ünlü golcü futbolcusu Ronaldo’nun, geride bıraktığımız yıl boyunca toplam 6. bin 13 haberle birinci sırada yer aldığı tespit edildi. En çok konuşulan yabancı sporcular listesinde ikinci sırada Barcelona ve Arjantin Milli Takımı’nın ünlü oyuncusu Messi 5 bin 561 haberle yer alırken, Fransa’nın PSG kulübünde top koşturan İsveçli golcü oyuncu İbrahimoviç’in ise 2 bin 466 haberle üçüncü olduğu saptandı.

Interpress’in yılın en çok konuşulan yabancı sporcuları araştırmasında, Bayern Münih’in Hollandalı oyuncusu Robben toplam 1 bin 464 haberle dördüncü olurken, Barcelona’nın bu yıl kadrosuna kattığı Brezilyalı genç yıldız Neymar’ın da 1 bin 433 haberle beşinci sırayı aldığı belirlendi. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2013 yılında ülkemizdeki spor sayfalarında yer alan yabancı sporcular listesinde ilk on sıra içinde, Bayern Münih’te oynayan Ribery, Arsenal’e yeni transfer olan Mesut Özdil, Barcelonalı İniesta ve aynı takımda oynayan Xavi ile Rusya’nın Zenit S. Petersburg takımında top koşturan Brezilyalı Hulk’un yer aldığı ortaya çıktı.


CİHAN

Yorumlar