Roma Açık Tenis Turnuvası'nda finale doğru

- Tek erkeklerde Djokovic-Murray, tek kadınlarda ise Williams-Keys finalleri oynanacak

Google Haberlere Abone ol
Roma Açık Tenis Turnuvası'nda finale doğru


ROMA (AA) - Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Novak Djokovic-Andy Murray, tek kadınlarda ise Serena Williams-Madison Keys finalleri oynanacak.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda düzenlenen, erkeklerde 4 milyon 300 bin, kadınlarda ise 2 milyon 399 bin avro ödüllü turnuvanın 7. gününde yarı final maçları yapıldı.

Erkeklerde dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori'yi 3 saat ve üç set süren mücadele sonucunda tie-break setinde yenebildi. İlk seti 6-2 kaybeden Sırp sporcu, ikinci seti 6-4 ve tie-break'e giden üçüncü seti de 7-6'lık sonuçla kazandı ve setlerde 2-1 üstünlük kurarak, adını finale yazdırdı.

Roma'da son iki yılın şampiyonu olan Djokovic'in bu yıl finaldeki rakibi, son olarak Madrid Açık finalinde mağlup ettiği Büyük Britanyalı Andy Murray oldu. İki numaralı seribaşı Murray de yarı finalde Fransız genç sporcu Lucas Pouille'yi 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek finale yükseldi.


- Kadınlar finalinde iki ABD'li tenisçi


Roma Açık'ta daha önce 3 kez mutlu sona ulaşan ABD'li dünya 1 numarası Serena Williams, Rumen Irina Camelia Begu'yu 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ederek, finalist oldu.

Bir diğer yarı final mücadesinde ABD'li Madison Keys, sürprize imza atarak 3 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza'yı çekişmeli geçen maçta, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, finale çıktı.

Roma Açık Tenis Turnuvası, yarın yapılacak final maçlarıyla sona erecek.

Yorumlar