Rodriguez, İspanya'da 25 yıl sonra asist rekoru kırdı

- Real Madridli basketbolcu Sergio Rodriguez, Fuenlabrada maçındaki 19 asistiyle 25 yıllık İspanya ligi asist rekorunu eline geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Rodriguez, İspanya'da 25 yıl sonra asist rekoru kırdı


MADRİD (AA) - İspanya 1. Basketbol Ligi'ndeki (ACB) bir maçta en fazla asist rekoru, 25 yıl sonra Real Madridli Sergio Rodriguez tarafından kırıldı.

ACB'nin 32. haftasında sahasında oynadığı maçta Fuenlabrada'yı 129-81 yenen Real Madrid'de 19 asist yapan Sergio Rodriguez, İspanyol basketbolu tarihinde bir maçta en fazla asist kaydeden oyuncu rekorunu eline geçirdi. Bu rekor daha önde 1990-1991 sezonunda 18 asistle Valvio Girona takımından Quim Costa'ya aitti.

Bu arada 29 yaşındaki İspanyol oyun kurucu Sergio Rodriguez'in adı, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Brooklyn Nets ile anılmaya başladı. ABD basınında, Brooklyn Nets'in 2006-2010 yıllarında NBA'de Portland Trail Blazers, Sacramento Kings ve New York Knicks takımlarında oynayan Rodriguez ile ilgilendiği ileri sürüldü.

Öte yandan ACB liginin bitmesine 2 hafta kala play-off karşılaşmaları için liderlik mücadelesi 3 takım arasında devam ediyor. Ligde 28 galibiyet 4 yenilgiyle liderlikte yer alan Barcelona Lassa'yı beşer mağlubiyetle Valencia Basket ve Real Madrid takip ediyor.

Yorumlar