Roberto Mancini: En son karşılaşmak istediğim takım Eskişehirspor'du

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kupada en son karşılaşmak istedikleri takımın Eskişehirspor olduğunu söyledi. Yarın oynanacak Galatasaray - Eskişehirspor Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri...

Google Haberlere Abone ol
Roberto Mancini: En son karşılaşmak istediğim takım Eskişehirspor'du

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kupada en son karşılaşmak istedikleri takımın Eskişehirspor olduğunu söyledi.

Yarın oynanacak Galatasaray - Eskişehirspor Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan sarı - kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, finale çıktıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Kupayı kazanmak istediklerini belirten Mancini, "Daha önce İtalya'da ve İngiltere'de kupalar kaldırdım. Çok kolay olmayacak. Eskişehirspor iyi futbol oynuyor. Antrenörleri çok iyi. Kendisi Bursaspor'a bir şampiyonluk yaşattı. Finalde favori yoktur. Ama Kazanmak istiyoruz. Bunu yapmak istiyorsanız takım olarak iyi oynamalısınız. Bu en önemlisi." diye konuştu.

Final maçlarında favori takımın olmadığını kaydeden başarılı teknik adam, "Avantajımız şu veya bu diyemeyiz. Ligde 3-0 yendik ama bu demek değil ki yarın kolay olacak işimiz. Ayrıca final için ekstra bir motivasyona gerek yok. Zaten en üst seviyede olmalısınız. Onların maçlarını izleme fırsatım oldu. Dürüst olmak gerekirse finalde en son karşılaşmak istediğim takımdı. Bizim avantajımız ligde ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Rakibimize de Avrupa'nın yolunu açmış oluyoruz." şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Didier Drogba'nın yarın ki maçta görev alıp almayacaklarının yapılacak son antrenman sonrası belli olacağını söyledi.

"43 YILLIK KUPA HASRETİMİZE SON VERMEK İSTİYORUZ"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 43 yıllık kupa hasretine son vermek istediklerini söyledi.

Kupada yoğun bir programdan sonra final oynamanın keyfini yaşadıklarını belirten genç teknik adam, "Biz öyle çok sık final oynayan ve kupa kaldıran camia değiliz. Abilerimiz 43 yıl önce kupa kaldırmış. Daha sonrası bir başarımız yok. Yıllar sonra yeniden final oynamanın heyecanı içindeyiz. Futbolcu kardeşlerim yarın elinden geleni yaparak bizi onurlandıracaklar. Galatasaray'ın ne kadar önemli bir takım olduğunu biliyoruz. İnşallah yarın bize yakışan futbolla hasretimize son vermek istiyoruz. Dostluğun kazandığı maç olmasını diliyorum. Taraftarımız da yıllar sonra final oynamanın mutluluğunu yaşasınlar. Kazanırsak rakibimizi incitmeden sevincimizi yaşayalım. Kaybettiğimizde de onları alkışlayarak rakibimizi kutlayalım." dedi.

Bir basın mensubun Galatasray'ın zayıf yanlarını sormasını üzerine Ertuğrul Sağlam, "Galatasaray ile oynuyoruz. Ve son oynadığı maçlara bakarak şurası zayıf burası zayıf diyemeyiz. Bizim avantajımız uzun yıllar sonra kupayı kazanmak istemek." yorumunda bulundu.

Mancini'nin "Bizim avantajımız ligde ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Rakibimize de Avrupa'nın yolunu açmış oluyoruz." demesi üzerine Ertuğrul Sağlam, "Galatasaray Gençlerbirliği'ni yenerek bize Avrupa'nın yolunu açtı. Onlara teşekkür ediyoruz." cevabıyla karşılık verdi.

Toplantı sonrası Ertuğrul Sağlam, Roberto Mancini'ye ismi yazılı bir Eskişehirspor forması hediye etti. CİHAN

Yorumlar