Roberto Carlos: Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe hala favori

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini ancak hala Fenerbahçe'nin favori olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Roberto Carlos: Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe hala favori

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini ancak hala Fenerbahçe'nin favori olduğunu söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkezinde Wester Union, UNICEF işbirliği sonucunda geliştirdiği PASS adlı projenin tanıtım toplantısına katılan Brezilyalı çalıştırı, burada basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Dün Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmada maçın hakemi Yunus Yıldırım'ı nasıl bulduğunun sorulması üzerine genç teknik adam, "Dün tartışılan iki pozisyon vardı. Birisi Kadir'in eline çarpan top, diğeri de Egemen'in kırmızı kart gördüğü pozisyondu. Dünkü hakem, bu ligin en iyi hakemlerinden birisidir. Türkiye ligindeki hakemler hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hakemler hakkında konuştuğumdan dolayı iki maçta sıkıntı yaşadık. Birisi Galatasaray diğeri de Antalyaspor maçında sıkıntılar yaşadık. Dünkü Fenerbahçe maçında da bir galibiyet aldık belki bu tip durumlardan ötürü. Maçı kazananda oyunculardır, hakem değildir." diye cevap verdi.

ŞAMPİYONLUK YARŞINDA FENERBAHÇE HALA FAVORİ

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı konusunda ise Roberto Carlos, "Şampiyonluk yarışındaki mücadele hırsı iyice arttı. Takımlar birbirine puan olarak yaklaştı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacaktır." diyerek, şunları söyledi:

"Bir takımın puan kaybetmesi diğer takımların işine yarayacaktır. Sezon sonuna kadar çok ciddi şampiyonluk yarışı izleyeceğiz. Ama Fenerbahçe'nin önemli oyuncularında eksiklikler var. Fenerbahçe'nin bu eksiğini telafi edecek oyuncuları var. Bana göre hala Fenerbahçe şampiyonluk yarışında favori. Bu yarışta inişler çıkışlar olsa da Fenerbahçe favori olmaya devam edecektir."

Bir gazetecinin 'Sivasspor olarak lig sonundaki hedefiniz nedir? sorusuna ise Brezilyalı hoca, "Şu anda lig bitmiş olsaydı bizim ikincilik gibi bir konumumuz vardı. Gelecek yıl zaten Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'da olmayacaktı. Sıralamada bu pozisyonda yer almak, ligi dördücü veya beşinci olarak bitirmek iyi bir yer." cevabını verdi.

Sivasspor ile iki yıllık sözleşmesinin olduğunu kaydeden Carlos, "Teknik direktörlük kariyeremin başlangıcındayım. Sivasspor'da başarılı olmak istiyorum. İki yıllık sözleşmem var. İyi şeyler yapmak istiyorum. Futboluculuk döneminde başarılı bir kariyer geçirdim. Teknik direktör olarak da bunu devam ettirmek istiyorum. Başarılı olursam teklifler olacaktır." diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM BABAM GİBİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile dünkü maç öncesinde görüşme fırsatı bulamadığını ifade eden Carlos, "Aziz Yıldırım ile görüşmek için fırsatım olmadı. Maça konsantre olmuştuk. Gerçekten görüşmeyi çok isterdim. Bana Fenerbahçe'nin kapılarını açtı. Kendisi benim bir babam giyidi." dedi.

Brezilyalı hoca, Türkiye Ligi'nin en iyi sol kanat oyuncusunun kendi takımında oynayan Ziya Erdal olduğunu ifade etti.

DÜNYA KUPASI'NDA FİNALİ BREZİLYA-ALMANYA OYNAR

Carlos, kendi ülkesinde düzenlenecek Dünya Kupası'nda Brezilya'nın final oynayacağını ve finaldeki rakibinin ise Almanya olacağını ifade etti.

Dünyanın en iyi futbolcusu kim sorusuna ise Roberto Carlos, "Bugün bir numara Cristiano Ronaldo. Ben biraz daha Neymar'ı beğeniyorum. Sadece Brezilyalı olmasından değil futbol izlerken keyif alıyorum. Ben kendisine Real Madrid'e gitmesini söyledim ama o Barcelona'yı seçti." cevabını verdi.

Roberto Carlos futbolcu olmasaydı avukat olmak istediğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar