Roberto Carlos: İlk yarının en iyi futbolunu biz oynadık

Teknik Direktör Roberto Carlos, Sivasspor olarak ilk yarıda en iyi futbolu oynayan takım olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Roberto Carlos: İlk yarının en iyi futbolunu biz oynadık

Teknik Direktör Roberto Carlos, Sivasspor olarak ilk yarıda en iyi futbolu oynayan takım olduklarını söyledi. Fenerbahçe’nin ilk yarıda en fazla puanı toplayan taraf olduğunu söyleyen Carlos, buna karşın iyi futbolu Sivasspor’un oynadığını bunu kendinin değil bütün Türkiye’nin söylediğini dile getirdi.

Süper Toto Süper Lig'in ilk yarısını 29 puanla Beşiktaş’ın ardından averajla 5. sırada tamamlayan Sivasspor’un teknik direktörü Roberto Carlos, ilk yarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Sivas’ta yayın yapan bir televizyonun spor programına katılan Carlos, futbol anlamında kazanmak üzere kurulu bir sistemi olduğunu söyledi.

"Futbol çok basit bir şey, aslında çok fazla sistem anlamında fazla bir şey üretmeye de gerek yok." diyen ünlü yıldız, "Çıkıp oynayacaksınız ve kazanmak isteyeceksiniz. Tabii ki hocanın bir felsefesi olacak, oyuncularda bu felsefeyi kendi kaliteleriyle sahada ortaya koyacaklar. Benim felsefem kazanmak, kazanmak, kazanmak, bütün kariyerim böyle geçti ve ben de Sivasspor’a bunu kazandırmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN HAKEMLERİN BİLİNÇLİ HATA YAPMAMASI"

İlk yarıda 12. haftada oynanan ve 3 oyuncusunun kırmızı kart gördüğü Galatasaray maçını şansız bir maç olarak niteleyen Roberto Carlos, sonraki maçlarda cezalı oyuncuların eksikliklerini yaşadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Galatasaray maçını kaybettik ancak bir çok oyuncumuzu kaybettik. Olmaması gereken şeylerdi. Çok da söylenecek bir şey yok, bütün Türkiye gördü maçlarda yaşananları. Büyük takımlara karşı kazanmak için buna engel olan bir çok şeyi yenmeniz lazım, sadece oynamak yetmiyor.

Hakemlerle ilgili çok fazla bir şey söyleme taraftarı değilim. Maçı izleyenler görüyor. Tabii ki bazı hatalar olabiliyor, ama önemli olan bu hataların bilinçli olup olmaması. Onun için fazla yorum yapmak istemiyorum."

Takıma bir hafta izin verdiklerini söyleyen Brezilyalı Teknik Adam, "8 Ocak sabahı Antalya’da toplanacağız ve çalışmalarımıza başlayacağız. Çalışmalarımız tamamen ligin 2. yarısına yönelik olacak. İlk yarıyı ilk 5'te bitirdik, ligi de ilk 3’te bitirmeyi hedefliyoruz. O şekilde ekip olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kupa maçlarıyla birlikte maç temposuna da başlamış olacağız." dedi.

"İLK YARININ EN İYİ FUTBOLUNU BİZ OYNADIK"

Ligin ilk yarısında en çok puanı kazanan tarafın Fenerbahçe olduğunu ancak en iyi futbolu oynayan takımın Sivasspor olduğuna işaret ederek bunu kendinin değil bütün Türkiye'nin ifade ettiğini aktardı.

Ligin 2. yarısında da Sivasspor'un aynı şekilde arzulu, istekli ve coşkulu bir şekilde kaliteli futbol oynamaya devam edeceğini kaydeden Carlos, "Kazanmayı isteyen bir futbol ortaya koymayı sürdüreceğiz. Taraftarlarımız aynı şekilde bizleri desteklemeye devam etsinler. Sivasspor camiası olarak biz bir aileyiz." açıklamasını yaptı.
CİHAN

Yorumlar