Rizeli amatör kulüp yöneticilerinden saha tepkisi

- Rize'de, amatör spor kulübü yöneticileri, hakemler ve sporcular, Rize sahilinde futbol sahasının yapımının mahkemeye taşınmasına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Rizeli amatör kulüp yöneticilerinden saha tepkisi


RİZE (AA) - Rize'de, amatör spor kulübü yöneticileri, hakemler ve sporcular, içinde futbol sahası da yer alacak spor kompleksi yapımının mahkemeye taşınarak durdurulmasına tepki gösterdi.

Spor kompleksinin yapılmasının planlandığı Rize sahilinde bir araya gelen 103 spor kulübünün yöneticileri, antrenörler, sporcular ve hakemler bir süre sessizce bekledi. Daha sonra kulüpler, futbol sahası yapımının durdurulmasına tepki olarak minikler kategorisindeki sporculara çamurlu alanda yaklaşık 20 dakika idman yaptırdı.

Antrenmanın ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize İl Temsilcisi Ali Çelik, kulüplere "çamurlu alanda idman yapan ve özveriyle çalışan kulüpler"i temsil eden kupa verdi.

Ali Çelik, kulüpler adına yaptığı açıklamada, Rize şehir merkezinde bulunan Ekrem Orhon Stadı'nın yıkımının üzerinden 4 yıl geçtiğini, bu alana yapılması planlanan spor kompleksi yatırımının, yetkililerin yoğun çabasına rağmen bazı kesimlerce engellendiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hükümetin, 23 dönümlük alanın spor kompleksine dönüşmesi için her türlü desteği verdiğini dile getiren Çelik, "Çok amaçlı spor tesisi maalesef mahkeme engeline takılmıştır. Çok amaçlı tesisler için gelen 12 milyon lira ödenek maalesef geri gönderilmek zorunda kalmıştır. Mahkeme engeline takılan spor kompleksinin bir an önce yapılmasını istiyoruz." dedi.

Çelik, yapılacak spor kompleksinin tüm bölgeye hizmet edeceğini ve Rize'ye spor alanında değer katacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizler mahkemelere karşı değiliz ama Rize'nin gençliğini düşünerek bir an önce hızlı karar verilmesini istiyoruz. Burada yapılacak spor tesisi bizim için çok büyük önceliğe sahiptir ve her platformda bunu göstermek istiyoruz. Bu tesislerden 103 kulüp ve yaklaşık 2 bin 200 sporcumuz yararlanacaktır. Rize gençliğinin kurtuluşu olacak bu tesisin yapılabilmesi için yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Çelik, spor tesisi yapılacak alanın Rize Limanı ile hiçbir bağlantısı olmadığını, tesisin yapımını engelleme adına mahkemeye başvuranların bu yoldan geri dönmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından kısa süreli yürüyüş gerçekleştirerek dağıldı.


- Spor kompleksinin mahkemeye taşınması

Rize Belediyesi Sporcu Kompleksi Projesi'nin yapılması planlanan 23 dönümlük alanın, liman genişleme bölgesi içinde yer aldığı gerekçesiyle 1 yıl önce Rize Liman İşletmeleri tarafından Rize İdare Mahkemesine dava açıldı. Yapılan bilirkişi incelemesinde ÇED raporu hazırlanmadığı için projenin durdurulması istendi.

Dava açılmasının ardından spor kompleksinin yapımı için gönderilen 12 milyon liralık kaynak kullanılamadan ilgili bakanlığa iade edilirken Rize Belediyesi alanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devretti.

Kompleks için proje çalışması devam ederken mahkemenin kararı bekleniyor.


Yorumlar