Rıza Kayaalp, 130 Kg'da dünyanın en iyi güreşçisi seçildi

Türk Güreşinin son yıllarda yetiştirdiği en iyi sporcularından birisi olan Rıza Kayaalp, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 130 Kg’da dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Mindere çıktığı ilk günden Finlandiya’da elde...

Google Haberlere Abone ol
Rıza Kayaalp, 130 Kg'da dünyanın en iyi güreşçisi seçildi

Türk Güreşinin son yıllarda yetiştirdiği en iyi sporcularından birisi olan Rıza Kayaalp, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 130 Kg’da dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

Mindere çıktığı ilk günden Finlandiya’da elde ettiği Avrupa Şampiyonluğuna kadar daima dikkatleri üzerine çeken ve Türk milletinin göğsünü kabartan Grekoromen Stil Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Dünya Klasmanı’nda 1 numaralı koltuğa oturdu.

FILA, son yıllarda yakaladıkları çıkış ve kazandıkları başarıları dikkate alarak grekoromen stilde bütün sikletlerde en iyi sporcuları belirledi.

Uluslararası müsabakalarda 130 Kg’da rüştünü ispat eden Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, kendi sikletinde rakiplerine açık ara fark atarak kalitesini ve gücünü bir kez daha ispat etti.

DÜNYA ŞAMPİYONU KAYAALP: BU HENÜZ BAŞLANGIÇ

FILA tarafından verilen bu ünvanın kendisini asla şımartmayacağını ve aynı azimle çalışmaya devam edeceğini belirten Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, “Uzun yıllar boyunca sarfettiğim emekler sonucunda bu tür kazanımlarım oluyor. Dünya klasmanında 1 numaralı koltuğa bir Türk’ün oturması gurur verici bir olay. Bu gururu aziz milletime yaşattığım için çok mutluyum. Henüz yolun başındayım ve daha çok büyük başarılar elde edeceğim. Türk milletinin duaları ve desteği devam ettiği sürece şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için minderde ter dökeceğim.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 130 Kg Grekoromen Stilde Dünya Klasmanı’nda en iyi sporcu seçilen Rıza Kayaalp’i tebrik ederek kendisinden Rio Olimpiyatları’nda altın madalya beklediğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar